Te-ai plictisit de Secret Santa? – Universum

Social

Limbă:

Te-ai plictisit de Secret Santa?

20 nov 2019

Acum că ai deschis acest articol… sigur răspunsul este da.

Da, te-ai plictisit de the basic Secret Santa și cu siguranță vrei o îmbunătățire. Crăciunul la birou merită mai mult decât un simplu dat de cadouri în stânga și în dreapta. Putem încerca câteva activări pe timpul zilei și bineînțeles, o petrecere seara (la care, apropo, suntem tare pricepuți – check them out!).

Vorbim astăzi despre ce putem face într-o zi (sau mai multe) la birou pentru a crește entertaining-ul în echipă și pentru a da un twist celebrului Secret Santa. Când vine momentul selecției cadoului pentru unul dintre colegii noștri, apar multe întrebări: “Oare ce i-ar plăcea?”, “Unde aș putea să găsesc cadoul?”, “Când aș putea să merg să cumpăr?”, etc.

Pentru a veni în ajutorul vostru și pentru a vă scăpa de aceste incertitudini, vă propunem câteva idei amuzante și inedite pentru un Secret Santa diferit și “relaxat”.

Aruncarea cu cercul

Este perfectă pentru când vrei să aduci un vibe distractiv petrecerii de Crăciun, pe lângă amuzant… pune și sângele în mișcare. 🙂

La fel cum se întâmplă și în tradiționalul Secret Santa, trebuie să setăm de la început bugetul pentru cadouri. De data aceasta, pentru cadouri generale, nu pentru o persoană anume.  Odată cumpărate cadourile, cel mai indicat este să fie strânse toate sub bradul din birou (pentru că ce este Crăciunul fără brad?).

După ce ați făcut celebrele poze cu zecile de cadouri, este esențial să așezați toate cadourile metodic pe podea, grupate, prin toată camera. Pe fiecare cadou, plasați un obiect mic, astfel încât să poată încăpea cu ușurință un cerc de plastic peste el. Exemple pentru aceste obiecte pot fi: o sticlă, o pălărie, un pahar etc.

În momentul în care decideți să împărțiți cadourile, grupați-vă în echipe și alocați fiecărei echipe un grup de cadouri. Apoi, pe rând, fiecare din echipă încearcă să arunce cercul peste obiect. Cine reușește, păstrează cadoul, cine nu, își pierde rândul și așteaptă încă o tură.

Sprintul baloanelor

Dacă aruncarea cu cercul v-a pus puțin sângele în mișcare, sprintul baloanelor vă va oferi și o doză mică de adrenalină dar și un prilej bun de amuzament. Păstrăm aceleași  început, buget + cadouri, iar odată cumpărate cadourile, responsabilul le strânge pe toate înaintea petrecerii.

Alocați fiecărui cadou în parte un număr, apoi scrieți aceleași numere și pe bucăți mici de hârtie. Puneți bucățile de hârtie în baloane astfel încât fiecare balon să conțină un număr, apoi umflați toate baloanele.

La petrecere, umpleți camera cu baloanele pe care tocmai le-ați pregătit și aliniați-vă cu toții la perete. Numărați până la 3 și dați startul jocului! Fiecare dintre voi trebuie să prindă câte un balon, după care trebuie să spargă acel balon pentru a găsi numărul din interior, iar acel număr este perechea unui număr de pe un cadou.

Căutarea comorii

Continuând cu ideea de mișcare, o altă idee distractivă este căutarea de comori! Prima parte deja vă este cunoscută, buget + cadouri + strans de cadouri. Apooooi. Ascundeți cadourile prin birou, în locuri cât mai inedite, apoi notați-vă unde le-ați ascuns astfel încât să puteți oferii indicii colegilor. Ideal ar fi să oferiți un document cu aceste indicii, fie fizic, fie trimis un link către toți colegii.

Toată lumea începe de la intrarea în birou, iar atunci când cineva găsește un cadou, îl păstrează și iese din joc astfel încât să poată oferi și celorlalți colegi șansa de a-și găsi cadoul mult căutat.

Secret Santa Tematic (pentru grupuri mici)

După cum sugerează și titlul, vă propunem un Secret Santa clasic, dar cu un element nou. 

Stabiliți de la început o tematică, precum: Super Eroi, Star Wars, Harry Potter, etc.  Noi pentru acest exemplu am decis să ne folosim de reciclare.

După ce ați ales tematica, stabiliți bugetul. Fiecare dintre voi va trebui să cumpere cadouri care provin din materiale reciclate. De data aceasta, puteți cumpăra cadouri specifice persoanei alocate.

Știm că în fiecare birou există și câte un Grinch… sau chiar mai mulți, dar vă promitem că până și aceștia se vor amuza și distra dacă vă decideți să faceți un Secret Santa diferit. 

Sperăm că v-am stârnit curiozitatea și creativitatea prin ideile acestea inedite, iar dacă vă doriți implementarea unui astfel de concept, fie pentru petrecerea de Crăciun, fie pentru o zi distractivă la birou, contactați-ne și găsim împreună varianta perfectă!

[contact-form-7 id=”9551″ title=”Contact Romana”]