La inceput am fost 3 – Universum

Social

Limbă:

La inceput am fost 3

11 mai 2017

de Tiberiu Grigore, Teambuilding Division Manager

Prefata

Imi plac povestile. Sa le ascult si sa le impartasesc. Sa invat din ele si sa dau mai departe.

Sambata, la finalul unui eveniment am avut un sentiment. Un sentiment pe care vi-l doresc tuturor si de care o sa vorbim mai tarziu.

Capitolul 1 – Mereu impreuna

Sa ne intoarcem putin in timp, in 2010. Impreuna cu Cristi si Mihai scriam primele file dintr-o poveste – povestea Universum.
O carte cu multe pagini, care se mareste pe zi ce trece, o poveste cu care am crescut si crestem in continuare. Pe noi, povestea si toti participantii din evenimentele noastre.
Cele 3 personaje sunt mereu in prim plan – impreuna la fiecare eveniment, fiecare cu rolul lui si cu sentimentul ca suntem de nedespartit.
Nu exista eveniment pe care sa-l implementam si unul din noi sa lipseasca. Faptul ca suntem impreuna ne da incredere ca putem face fata oricarei provocari.
Fiecare are aptitudinile lui, asemenea eroilor din Harap Alb si colaborand avem incredere ca orice este posibil.

Capitolul 2 – Pe cont propriu

Timpul trece si vin tot mai multe proiecte. In continuare impreuna pana intr-o zi. O zi in care apar primele 2 evenimente in paralel.
Si pentru ca provocarile vin mereu la pachet, daca unul dintre evenimente era relativ simplu, celalalt se anunta unul din cele mai complexe de pana atunci.
Un eveniment cu conferinta, 2 activitati de teambuilding in paralel – ambele implementate pentru prima data si petrecere la final.

Suntem nebuni si nu ne temem de necunoscut, ne luam toate masurile inainte ca lucrurile sa se intample, chiar daca sunt nebunii pe care nu le-am mai facut niciodata si de cele mai multe ori ne iese.
La final aveam lacrimi in ochi – de fericire – eram responsabil de acele activitati si au iesit peste asteptari.

Seara la petrecere a ajuns si Cristi. Am sarbatorit impreuna succesul. Am fost din nou 3.

Capitolul 3 – Anotimpul schimbarilor

Imi amintesc si acum prima editie Internet and Mobile World. Inainte de eveniment am dormit o ora pe o canapea la Romexpo.
A fost evenimentul care a adus crestere in echipa. Au venit colegi noi, a fost un eveniment complex, un business nou care ne-a adus din nou impreuna .
Din nou stiam ca singurul mod prin care putem face lucrurile sa se intample este sa punem cu totii tot efortul in aceeasi directie.

Am avut multe momente in care cel mai usor era sa renuntam. Si totusi niste oameni au dat 200% si a iesit minunat.

Dupa aceasta prima editie, echipa IMW a devenit o echipa separata cu focus in aceasta directie. Au crescut foarte mult proiectul si pe langa el alte proiecte frumoase cum ar fi Bucharest Technology Week care se intampla in curand si la care m-as bucura sa ma gasesc cu cat mai multi dintre cei care citesc aceste randuri.

Capitolul 4 – Povestea se repeta

Va povesteam la inceput de un sentiment pe care l-am avut sambata trecuta. Un sentiment pe care nu il poti cuprinde in cateva randuri.
Acea implinire care iti spune ca ceea ce faci este bine. Sentimentul de implinire vine din atatea directii incat nu stii ce iti umple inima mai tare.
Faptul ca ai crescut, faptul ca cei de langa tine au crescut, contributia pe care tu o ai.

Sambata am fost din nou 3 – De data asta 3 project manageri care implementau 3 teambuildinguri diferite la mare distanta unul de celalalt.
Si pentru ca asa cum va spuneam, lucrurile bune vin intotdeauna la pachet , alti colegi din echipa tocmai implementau Imobiliarium – un proiect aflat la prima editie, un efort pe care l-as compara cu prima editie Internet and Mobile World. N-am mai fost acolo cu totii si nu a mai fost nevoie sa se lucreze pana dimineata. N-a mai dormit nimeni o ora pe o canapea. Si din nou lucrurile au iesit peste asteptari.

Capitolul 5 – Cifra magica

O vorba din popor spune – daca esti de neinlocuit nu vei avea niciodata concediu. Asa este.
De aceea cel mai bun lucru este sa construiesti o echipa care scrie povestea alaturi de tine, in care oamenii colaboreaza si sunt constienti de rolul fiecaruia . Stiu sa lucreze in echipa si in acelasi timp sa fie independenti. Fiecare responsabil de cresterea si de bucata lui.

Dupa cum bine observati cifra 3 se repeta. Un numar magic pe care il regasim in toate povestile. Care sunt cele 3 lucruri care va vin in minte cand va ganditi la echipa voastra si va umplu inima de bucurie? Si care sunt celelalte 3 care ar aduce un plus?

Poate veti gasi raspunsul la una din cele 3 conferinte din cadrul BTW (Sales , HR , Innovation) .

Sau Hercules Trophy – cel de-al treilea proiect major, in ordine cronologica dupa Imobiliarium si BTW care se intampla anul acesta si de care suntem foarte entuziasmati.

Pe curand si la cat mai multe povesti fericite,
Tibi