Jurnal de Organizator de Evenimente – Ziua unui Business Developer – Universum

Social

Limbă:

Jurnal de Organizator de Evenimente – Ziua unui Business Developer

18 sep 2017

de Ioana Neagu, Business Developer Custom Events

Zilele celor din lumea evenimentelor se impart cam in doua tipuri, zile obisnuite, si zile extraordinare – spunea Marius in filele din jurnalul lui.

Asa este si ziua de astazi, extraordinara, cand dupa o Miercuri lunga si frumoasa, iau cina cu o prietena din adolescenta si ma bucur cu nostalgie de discutii relaxante si depanari de amintiri.

Ea ma intreaba ce inseamna pentru mine organizarea de evenimente.

Incep prin a-i povesti cum am descoperit hashtag-ul #viata_la_universum si cum nu a durat mult pana am inteles ce inseamna… prietenie, suport, grija, creativitate, efort, incredere, rasete cu lacrimi, bucurie si daruire. Mai inseamna si stres, deadline-uri stranse, momente mai grele si lipsa de somn… dar sunt un pachet care merita din plin… pentru frumusetea si bucuria de a vedea rezultatele muncii tale…

Am insumat pana acum mii de zambete ale participantilor pentru care am conturat povesti care mai de care mai zurlii, colorate si vesele. Colectionez multumirile sincere, nu ca pe un trofeu ci ca pe fericirea de a darui. Adun frenetic note de 10, nu ca mi-au lipsit in studentie, ci pentru ca stiu ca am adus multumire peste asteptari.

Ai mancat ceva azi? Esti bine? Cum ti-a fost ziua? Nu sunt doar intrebarile mamei mele, ci si a familiei Universum. A fiecarui coleg cu care am impartasit atatea momente deosebite – a fost raspunsul  la intrebarea “Cum sunt colegii?”

Continuand seara, prietena mea m-a intrebat ce fac cand am o zi mai grea si i-am spus ca din cand in cand, imi notez la sfarsitul zilei, momentele minunate.

Continuand relatarea, descopar ca notitele erau legate in foarte mare parte de prieteniile de la birou, ajutorul acordat, increderea oferita, energia transmisa, sprijinul si simtul umorului. Rasfoind in amintiri, am mai gasit si testimonialele in care eram asemuiti cu ajutoarele lui Mos Craciun pentru bucuria pe care am oferit-o in evenimentele din preajma Sarbatorilor sau cuvinte precum “ati oferit experiente pe care nimeni nu se gandea ca le poate trai”.

Zambind si foarte emotionata, prietena mea a intrat pe site-ul nostru si m-a intrebat entuziasmata ce inseamna arhitectura de eveniment.

Am zambit frumos si am zis ca inseamna bucurie, energie, creativitate, munca, intelegerea nevoilor, ascultare, intrebari, analiza, zambete, fericire, obiective, distractie, atentie, lucru in echipa,

Am explicat totusi si mai concret de atat. Pentru mine bucata mea de arhitectura de eveniment inseamna procesul de la brief-ul “vrem ceva WOW” la feedback-ul “a fost peste asteptarile noastre, sincer multumim pentru tot!”.

Inseamna analiza obiectivelor in detaliu, intrebari pentru a scoate la iveala nevoile nedescoperite sau neintrerpretate ca fiind pain points.

Inseamna ascultare, prietenie, deschidere, flexibilitate, creativitate si maleabilitate. Inseamna ajutor si buna vointa. Inseamna intelegere in momentul in care apar schimbari si respect pentru munca fiecaruia.

I-am explicat ca noi luam fiecare cerinta din brief-ul clientului si il transformam in realitate, ca un regizor iscusit. Inseamna a construi o poveste in care participantii intra sceptici si ies prieteni, avand o experienta comuna despre care povestesc tuturor mult timp dupa ce evenimentul a luat sfarsit.

I s-a parut foarte interesant si m-a rugat sa ii povestesc mai mult.

I-am spus ca fiecare cerinta este diferita si fiecare client are nevoi specifice. Trebuie tratate toate cu grija pentru a produce efecte in timp si de lunga durata.

Apoi i-am povestit cat de multi imi place sa merg la proiectele conturate de mine pentru a vedea pusa in scena povestea pe care am construit-o cu rasete si glume alaturi de clientii mei, cu idei generate la birou si oriunde in afara lui.

Dupa ce am mai povestit despre zilele studentiei si profesorii exigenti, m-am surprins uitandu-ma pierduta la grinzile din localul unde ne aflam si cum am putea organiza un eveniment acolo. Intrebandu-ma daca ma gandesc la munca, i-am raspuns:

Inca de la inceput, nu am simtit ca fiind munca pentru ca este tot timpul cu tine. Iesi intr-o cafenea boema si vezi un loc atat de dragut pentru un Big Picture sau mergi la o piscina unde s-ar potrivi atat de bine un Flat Out: Afloat. Nu ai cum sa te detasezi and that`s the beauty of it. Nu esti niciodata singur, esti plin de idei si simti cum creativitatea se impleteste cu solutiile fezabile pentru a putea satisface toate cerintele.

Ii mai povestesc ca imi este greu sa spun ca am client pentru ca nu am… am prieteni care ma intreaba cum a fost in concediu, ce am vizitat, daca ma duc in week-end la concert sau daca mi-am gasit apartament. Asa cum si eu ii intreb cum a fost prima zi a lui Rares de scoala sau daca s-a facut bine bebelusa Sofia.

Fericita ca m-a gasit atat de multumita dupa ani in care nu ne-am vazut, amica mea m-a intrebat ce ma motiveaza. Am zambit si am spus ca ma bucura schimbarile pe care le pot provoca. Am continuat cu o scurta poveste despre cum la 6 luni dupa un teambuilding am fost sunata cu un HR Manager care ne-a multumit pentru tot deoarece descoperise ca o persoana importanta din companie voia sa plece, iar acel teambuilding organizat de catre noi, l-a facut sa simta din nou aparteneta la grup si a regasit motivatia si bucuria de a fi alaturi de colegi si nu numai ca a ales sa ramana, dar a si avut o serie de initiative inovative care au produs schimbari la randul lor. Si atunci am realizat ca totul a pornit de la ‘’vrem sa comunicam si sa ne cunoastem mai bine’’.

Fiecare zi este o provocare si nu ma plictisesc niciodata. Ma agit, ma stresez uneori, ma bucur, rad cu lacrimi sau ascult muzica la maxim in casti ca sa ma pot concentra de rasul altora. Toate sunt atat de frumoase si ma bucura in fiecare zi.

Povestindu-i despre alte planuri ale vietii mele si cum in timp ce imi aranjez apartamentul si il fac cum vreau sa arate, ma gandesc la cuvintele lui Cristi si zambesc pentru ca realizez ca asta fac in fiecare zi:  “Universum este locul unde impreuna construim mediul pe care il dorim si cum vrem ca acesta sa arate”.

Seara se incheie cu voie buna si cu un lucru pe care il simt si vreau sa il transmit mai departe –  Multi oameni intreaba cat castigi? Eu ii intreb… ce castigi? Pentru ca asta simt ca fac zilnic… castig prietenie, incredere, fericire, multumire si dezvoltare.