Jurnal de Organizator de Evenimente - Magia din Spatele Evenimentelor - Universum

Social

Limbă:

Jurnal de Organizator de Evenimente – Magia din Spatele Evenimentelor

28 Aug 2017

de Tibi Grigore, Teambuilding Division Manager

Gandul zboara departe. Parca era ieri , undeva la Sinaia. Se lasa seara si echipa incepe sa se adune.
Ne salutam, ne bucuram ca ne gasim iarasi impreuna si punem la cale evenimentul de maine. O zi de outdoor Olympics cu 100 de participanti .

Seara abia incepe. Bonding si discutii. Momentul in care echipa de proiect se formeaza. Primim des feedback ca ne intelegem din priviri, dar rar se intreaba cineva cum se intampla acest lucru. Sinergia echipei de facilitatori este unul din obiectivele nescrise ale oricarui teambuilding.

In momentul in care 36 de facilitatori trebuie sa se sincronizeze la minut, dincolo de o buna planificare, tehnologia care ne ajuta sa facem lucrurile mai usor si Main Faci aka MC-ul evenimntului, ultimul dar nu cel din urma element din puzzle este gradul de coeziune si energia echipei de facilitare.

Zboara inca un gand in trecut cand cineva imi spunea ca facilitatorii nu ar trebui sa se distreze mai bine ca participantii. Unul din miturile demontate de-a lungul timpului. Facilitatorii trebuie sa se simta cel putin la fel de bine ca participantii. Ei sunt gazdele evenimentului si ‘musafirii’ trebuie sa se simta confortabil in casa lor.

Ne-am luat la povesti si s-a lasat seara. Nu mai stiu cand am adormit, dar e dimineata.
Soarele incepe sa rasara peste poiana frumoasa in care se intampla activitatile.

Echipa de logistica munceste de zor pentru ca atelierele sa fie gata cu mult inainte sa vina participantii.

Incepe dry run-ul facilitatorilor si cand totul pare ca merge ca pe roate si suntem prea relaxati apare un challenge – unul din autocarele care aducea participantii la eveniment s-a stricat.
Nu stiu ce inseamna elevator speech pentru altii, dar pentru mine sa gasesc in 10 minute un autocar care in 15 sa fie in fata hotelului a fost elevator speech.

Sa ajungi la regia de transport Sinaia in 2 minute, sa vina managerul in 5 si sa mai ai 3 minute la dispozitie in care sa-l convingi sa trimita un autocar acolo in urmatoarele 3 suna a elevator speech.

Daca am invatat un lucru din povestea asta este ca orice se rezolva atata vreme cat esti deschis la solutii si ai incredere in ceea ce iti doresti. Si in oameni. Cata vreme esti bine intentionat si ai o atitudine orientata spre solutii, problemele devin provocari care fac joaca mai interesanta.

Din nou ne prinde seara la Sinaia. Sarbatorim ziua care tocmai s-a incheiat. Clientul este fericit, echipa este fericita si un singur lucru mai lipseste – Ce invatam de aici ?
Faptul ca am avut un challenge si am putut sa-l gestionam rapid a fost pentru ca totul a fost in place mult inainte sa inceapa evenimentul. A fost pentru ca echipa s-a pregatit inainte de eveniment. A fost pentru ca dupa fiecare eveniment ne tragem invatamintele si ne dorim sa ne autodepasim. Nu conteaza ca totul a mers perfect, e important sa vedem ce a mers atat de bine si ce am putea face chiar mai bine de atat.

Teambuildingurile trebuie sa fie fun. Sa ne energizeze. Si sa raspunda obiectivelor de invatare ale participantilor.

Toate par lucruri de bun simt si la prima vedere apare gandul ca nu ai nevoie de un training / teambuilding pentru asta.
Si totusi la fel cum recomandam anumite activitati cu incredere clientilor nostri, la fel le implementam si in echipa noastra.

O data la 3 luni avem planificare, o data pe saptamana avem Superheros Academy in care rulam activitati de teambuiliding si training pentru echipa noastra. Si de fiecare data ne surprindem . Pentru ca oricat de bine ai cunoaste dinamica unei activitati, un joc cu reguli noi ne face sa ne comportam natural si ne surprindem pentru ca fiecare activitate ne creste si acel eu de saptamana trecuta a mai invatat ceva si va reactiona mai bine intr-o situatie noua.

O zi din viata unui organizator de evenimente este de fiecare data o poveste. Cu personaje care se aduna. Cu intriga si deznodamant. Si fiecare poveste buna ne inspira sa ne autodepasim.
Si sa ne intrebam cu cine o vom scrie pe urmatoarea. Pana atunci sa avem o saptamana excelenta, plina de inspiratie.