Investeste in Fericire: Solutii pentru o Cultura WOW - Universum

Social

Limbă:

Investeste in Fericire: Solutii pentru o Cultura WOW

15 Sep 2015

[cml_media_alt id='5761']39 investeste in fericire[/cml_media_alt]

Motivarea poate fi un proces de lunga durata si poate fi chiar dificil cand motivatia este perceputa diferit de fiecare in parte. A existat un moment in care, principalul factor motivator era remuneratia, insa acele vremuri au apus, in special pentru Generatia Y.

O cultura organizationala WOW este factorul predominant in ceea ce priveste motivatia angajatilor. In acest sens, focusul se indreapta catre gandirea si personalitatea fiecaruia.

RECRUTARE
In procesul de recrutare, asigura-te ca exista intrebari legate de tipul de mediu in care vor veni colegii noi. Este recomandat ca profilul candidatului sa fie creat in baza valorilor companiei.

INITATIVE
In ultimii ani, remuneratia nu este pusa pe primul loc, ci, mediul de lucru, echipele si interactiunea dintre angajati. Creaza oportunitati de tip initiative (chiar si bazate pe voluntariat) care dau ocazia colegilor tai sa dezvolte relatii pe termen lung.

RECOMPENSE
Adesea, arata-le colegilor tai aprecierea pentru efortul depus si pentru rezultatele atinse. Poti face asta prin crearea unor programe interne de Rewards & Recognition, Gala Awards in cadrul unei Conferinte sau chiar in cadrul Zilei Companiei.

ECHILIBRUL MUNCA-VIATA PERSONALA
Unul dintre principalele trenduri din 2015 reprezinta echilibrul dintre munca si viata personala. Mentionam in articolul “Programe personalizate de engagement al angajatilor: Tips&Tricks pentru 2015” ca “astazi, companiile au mai multe posibilitati de a le oferi angajatilor cadrul necesar pentru a lucra oricum si de oriunde – fie ca vorbim de un Hub, o terasa sau o cafenea. Evolutia tehnologica ofera posibilitatea ca angajatii sa lucreze si de acasa, acest lucru ducand la o productivitate si contributie maxima in ceea ce ii priveste.“

PRIETENIE
Incurajeaza crearea relatiilor de prietenie intre colegi, acestea nu aduc doar aduc relatii de o viata ci si suportul moral. In cazul in care exista conflicte in cadrul organizatiei, iti recomandam o serie de activitati de teambuilding.

Succesul companiei depinde mult de performantele colegilor tai. Daca nu exista o cultura si un mediu care sa se preteze pe personalitatea acestora, succesul va fi mai greu de atins.

Ne place sa invatam de la:

_________________________________________

Daca iti doresti sa creezi programe personalizate pentru imbunatatirea culturii organizationale, echipa UNIVERSUM vine cu solutii creative!