FreshBiz – o noua experienta pentru angajatii tai – Universum

Social

Limbă:

FreshBiz – o noua experienta pentru angajatii tai

16 aug 2016

[cml_media_alt id='6987']066_FreshBIz[/cml_media_alt]

de Victor Georgescu

Asa cum v-am anuntat si la inceputul anului, printre principalele tendinte ale anului curent se numara cresterea creativitatii si inovatiei la locul de munca, precum si implicarea angajatilor in mai multe experiente, nu doar evenimente. Construind pe aceasta filosofie, adaugam la lista noastra de simulari de business o noua experienta pe care suntem mandri sa o promovam in randul clientilor nostri: FreshBiz!

In primul rand, ne plac simularile de business pentru ca ele sunt mai puternice decat un training clasic, de sala. Experienta ne arata ca participantii invata mult mai usor comportamente noi prin aceste simulari, pentru ca ele nu ofera doar repere teoretice, ci creeaza “memorie musculara” in randul participantilor. Astfel, participantii fac mai mult decat doar sa asculte niste idei noi: sunt implicati intr-o simulare in care sunt responsabili pentru propriul rezultat.

Participantii unui eveniment recent, in care am inclus experienta FreshBiz in agenda, ne-au gratificat prin mai multe puncte de invatare, dintre care le remarcam pe urmatoarele:

  • Invatarea colectiva este un proces mult accelerat

Ne-a placut momentul puternic in care unul dintre participanti a declarat ca acum intelege si practic acest concept pe care noi il prezentasem (la nivel teoretic) in deschiderea experientei: invatarea colectiva accelerata. Chiar daca membrii echipei nu indeplinesc acelasi rol, a invata unul de la celalalt este foarte ofertant pentru individ, permitandu-i acestuia sa reduca gradul de risc al unei decizii, prin folosirea ca benchmark a experientei altora, sau sa vina cu idei creative, construind pe alte idei nerealiste sau nereusite ale altora, ca sa expunem doar doua exemple.

  • Pentru a te asigura ca dai un “6”, arunca 1000 de zaruri

De multe ori ne folosim de statistici sau de alte teorii pentru a (ne) justifica dificultatea cu care atingem un rezultat pe care ni-l dorim. Prin FreshBiz, participantii invata ca daca vrei sa obtii un rezultat, atunci trebuie sa il “ataci” prin toate canalele pe care le ai la dispozitie. Cu alte cuvinte, daca vrei sa te asiguri ca dai un “6”, arunca 1000 de zaruri!

  • Rapiditatea in luarea deciziilor face diferenta intre bun si extraordinar

Tuturor ne place sa putem lua decizii rapide, dar de ce nu o facem asa des? Presiunea de timp poate fi, de fapt, o capcana ce ne distrage atentia de la lucrurile cu adevarat importante, dar capacitatea de a nu supra-analiza, de a conceptualiza usor o situatie si de a lua decizii rapide in acea situatie fac diferenta.

  • Important este sa muncim destept, nu sa muncim din greu

Desi cu totii suntem de acord ca acest principiu este adevarat, cei mai multi dintre noi ajung sa munceasca mai degraba din greu, decat destept. De ce? Raspunsurile primite de noi ne indica faptul ca multi oameni nu stiu ca, de fapt, muncesc din greu… FreshBiz ne-a ajutat sa marcam concret aceasta diferenta si sa gandim procese clare prin care sa muncim mai degraba destept, decat mult.

De fiecare data cand avem ocazia sa cream un impact pozitiv in dinamica unei echipe, fie ca sunt echipe de executie, sau echipe manageriale, simtim cum impactul acestei echipe se rasfrange la nivelul intregii organizatii. Iar de fiecare data cand rulam experienta FreshBiz, observam cum participantii invata cu multa energie pozitiva si ne bucuram sa aflam (uneori chiar si dupa mai multe luni) cum aplica in viata lor de zi cu zi principii invatate la cea mai noua experienta de business pe care o putem oferi: FreshBiz!