Event management: tendinte in 2015 - Universum

Social

Limbă:

Event management: tendinte in 2015

27 Jan 2015

7. Event management - tendinte 2015

Daca in 2014 industria evenimentelor a adus imbunatatiri in ceea ce priveste inregistrarea mai rapida, calitatea continutului livrat in evenimente sau un marketing de tipul „simple-is-beautiful”, anul acesta totul devine mai captivant: o planificare mai buna, creativitate in atragerea si implicarea participantilor si inovatie in ceea ce priveste intreaga industrie.
Pentru fundamentarea creativitatii ne-am uitat in cateva dintre cele mai credibile surse de monitorizare a pietei de evenimente din lume. Impartasim cu voi concluziile noastre despre ce va fi hot in 2015:

 1. COMUNITATI DE PARTICIPANTI
  Industria evenimentelor a evoluat atat de mult incat un eveniment nu inseamna doar 2-3 zile de engagement al participantilor, ci vorbim de o comunitate de oameni cu afinitate pentru un anumit subiect. In 2015 se doreste crearea unui ciclu de experiente oferite participantilor care incepe cu mult timp inaintea evenimentului si nu se opreste imediat dupa eveniment.
 2. APLICATII PE MOBIL
  Nu este strain faptul ca telefonul mobil a devenit parte din stilul nostru de viata. In 2015, aplicatiile gandite pentru a satsiface nevoile participantilor si pentru a oferi o experienta integrata in eveniment vor aduce un ROI impresionant.
  Studiile arata ca doar 60% dintre participanti downloadeaza aplicatia evenimentului, iar 10% o si folosesc. Provocarea ridicata la fileu este: cum anume se poate creste rata de engagement digital al participantilor la eveniment?
 3. SOLUTII END-TO-END
  In 2015, accentul va cadea tot mai mult pe solutiile end-to-end. Acestea le permite organizatorilor un management integral – de la concept si ideation, la declinare creativa pe absolut toate mediile pana la utilizarea unei platforme pentru inregistrarea si comunicarea cu participantii la evenimente si insertia ultimelor tehnologii digitale interactive.
 4. BIG DATA SI ANALYTICS
  In cazul evenimentelor la scara larga cantitatea de date obtinute din sistemul de inregistrare si al chestionarelor de feedback este mare. Daca in trecut informatiile erau colectate si analizate post eveniment, astazi datele respective pot fi analizate pe loc. Tehnologia aduce in fata analize comportamentale ale participantilor, observarea unui pattern comportamental si feedback.

In plus, un trend ce a devenit regula in industrie este tranzitia organizatorului de evenimente de la simplul statut de furnizor de servicii la un partener creativ ce ofera programe si experiente inovative participantilor.

Asadar, 2015 vine cu stabilitate si claritate in ceea ce s-a inceput in 2014 si adaptabilitate la nevoile participantilor. Insa, sa nu uitam ca nu exista nicio strategie mai riscanta decat a face si astazi acelasi lucru pe care l-am facut si ieri.

Ne place sa invatam de la:
Carlsonwagonlit.com
Corbinball.com
SpecialEvents.com
HelloEndless.com
Ungerboeck.com

_________
Iti doresti un eveniment reusit pentru compania ta? Afla mai multe despre cum te putem ajuta –> https://www.universum.ro/about-us/