Cum influenteaza scopul unei organizatii engagementul angajatilor? - Universum

Social

Limbă:

Cum influenteaza scopul unei organizatii engagementul angajatilor?

12 May 2015

[cml_media_alt id='5148']19. cum afecteaza scopul unei organizatii engagementul angajatilor[/cml_media_alt]

Scopul devine o oportunitate, practic ofera posibilitatea ca liderul sa spuna „Hey, hai sa incercam ceva nou!” si astfel ofera posbilitatea la randul lui ca echipa sa sa ajunga sa inoveze. Pentru a ajunge sa inovezi trebuie sa oferi sansa ca oamenii sa gandeasca diferit, sa le oferi libertatea sa vina cu diferite opinii pentru a descoperi noi cai de a face lucrurile. Creaza cadrul potrivit si oamenii vor ajunge sa inoveze.

Succesul unei organizatii consta in faptul ca oamenii cunosc ceea ce fac si motivul pentru care o fac. Pe scurt, “scopul” este actiunea care aduce impact si face ca organizatia sa evolueze.

Momentul in care oamenii isi cunosc scopul actiunilor devin mult mai implicati pentru ca isi cunosc impactul. Pentru ca un scop sa fie foarte clar, urmatoarele trei intrebari trebuie sa aibe raspunsuri simple si clare:

1. Care este viziunea noastra?
Este, intradevar, o intrebare aspirationala. In acest caz putem face o paralela simpla cu momentul acela cand un adolescent se intreaba care este cel mai potrivit drum al carierei. Viziunea reiese din sensul scopului. Formeaza acel „de ce”.

2. Care este misiunea noastra?
De cele mai multe ori, aceasta intrebare are un raspuns simplu pentru ca presupune o privire la ceea ce faci. Misiunea este acel „ce”. De exemplu, UNIVERSUM Events are ca misiune „cresterea energiei si pasiunii in organizatii” prin intermediul activitatilor noastre.

3. Care sunt valorile noastre?
Viziunea sau misiunea nu pot fi valide daca nu sunt sustinute de valori puternice. Valorile dau forma culturii organizationale. Insa oamenii isi doresc mai mult decat un comportament potrivit; isi doresc sa lucreze intr-un mediu unde cooperarea si colaborarea sunt importante. Isi doresc ca activitatea lor sa conteze si sa fie recunoscuta. Valorile intaresc anumite comportamente pe care angajatii le pretuiesc.

Daca aceste intrebari isi au raspunsurile acorda timp in intalniri pentru a le dezbate. Aceste intrebari ridica la fileu o gandire „outside-the-box”, definirea scopului este un exercitiu de leadership potrivit pentru a fi dezbatut in cadrul intalnirilor din companie. Liderii pot avea influenta asupra scopului insa angajatii sunt cei care detin owenership pe scop.

_________

Iti doresti un eveniment intern personalizat pentru compania ta? Afla cum te putem ajuta –> https://www.universum.ro/corporate-events/