Evenimente Corporate – tot ce trebuie să știi despre ele – Universum

Social

Limbă:

Evenimente Corporate – tot ce trebuie să știi despre ele

28 ian 2020

Trăim vremuri în care tehnologia ne ghidează și ne face viața mai ușoară. O întâlnire a echipei într-un video call pe slack sau workplace poate fi la îndemână, însă latura umană și chimia dintre colegii tăi sunt la niveluri scăzute. Prin aceste evenimente corporate poți descoperi o multitudine de soluții la provocările cu care te confrunți, în plus te pot poziționa atât în fața echipei, clienților cât și în cadrul industriei.

Un eveniment corporate te poate poziționa atât în fața echipei, clienților cât și în cadrul industriei. Fie că vrei să lansezi un produs sau serviciu și ai invitați peste 700 de persoane, fie că ai un training intern pentru 50 de angajați din middle și top management sau sărbătorești 25 de ani de când activezi pe piață. 

Brieful trimis către agenția organizatoare este foarte important. În acest sens, venim cu câteva linii de ghidare în construirea evenimentului corporate:

  • Definirea audienței

Înainte de pregătirea unui eveniment este nevoie să definești audiența acestuia. Pornind de la aceasta este foarte ușor să creezi o agendă și conținutul ei, speakerii, formatul și, mai mult decât orice, să alegi locația.

  • Planificarea unui eveniment corporate

Reușita unei implementări fără cusur stă într-o planificare detaliată. De la liste de invitați, liste de presă, buget, crearea pachetelor de bun-venit, momentele spectaculoase și toate aspectele care se doresc.  Deja pare complicat, așa-i?

  • Furnizorul de evenimente corporate

Da, acesta este momentul în care alegi un furnizor de servicii și stai de vorbă cu ei. Fiecare agenție are propriul brief de evenimente, care punctează toate detaliile de mai sus. Astfel, transferul de cunoștințe și implementare se mută de la tine către aceștia.

  • Echipa

Nu doar din partea furnizorului există o astfel de echipă de eveniment, ci și din partea companiilor. Aceasta are rolul de a ține legătura cu event managerul pentru a se asigura că lucrurile se întâmplă conform planificării. 

Așadar, nu uita: un eveniment memorabil nu se întâmplă din senin, ci vine cu o organizare și comunicare puternică.

Tipuri de evenimente corporate

Evenimentele pentru companii sunt organizate de departamentul nostru M.I.C.E. – Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions. Paleta acestora este una variată, după cum urmează: 

Petreceri Corporate

Nu știm să existe o modalitate mai bună de celebrare a succesului unei echipe. Fiecare echipă are povestea ei, care foarte bine poate fi redată printr-o tematică potrivită, o locație și un ambient excelent. 

Conferințe

Fie că vorbim de cele B2B sau cele interne. Acestea au o agendă stabilită de companii și un mesaj puternic. De aici și până la o experiență completă există un cumul de detalii stabilite împreună și implementate de noi – butaforii, momente de spectacol, lumini, sunet, grafic, hostesse, comunicarea și lista poate continua până la finalul articolului.

Întâlniri de leadership

Viziunea unei strategii de business ajunge să fie implementată corect dacă aceasta este împărtășită de toată lumea din companie. Un loc potrivit pentru a face asta este o astfel de întâlnire. Modul în care întreg procesul se întâmplă rămâne la noi – ne asigurăm că avem un cadru relaxant, momente de inspirație și un factor „WOW” pentru ca totul să fie memorabil. 

Gala Awards

În spatele succesului întotdeauna a stat omul, astfel că un eveniment de tipă gală este o oportunitate excelentă de a arăta aprecierea pentru efortul depus. Aceasta se poate organiza atât în cadrul unei conferințe corporate, al unui eveniment mixt cu teambuilding și conferință sau chiar la petrecerile companiei. 

Programe de cultură organizațională

Un astfel de program pornește de la o analiză a nevoii făcută în detaliu, o organizare pe termen lung, o implementare fără cusur și un follow-up bazat pe o serie de observații. 

Company Day

Cea mai relaxantă zi pentru tine și colegii tăi poartă numele de Company Day. Este ziua în care toată lumea este cu zâmbetul pe buze, se relaxează, se distrează și creează amintiri împreună. Această zi este cu și despre compania ta. Poate fi  un picnic cu jocuri, cu barbeque, cu un concert în grădină, cu piscină, cu fotografii, cu dans și competiții ușor sportive. 

Evenimente de lansare de produs/servicii

Un produs sau serviciu revoluționar are nevoie de susținerea unui eveniment pe măsură. Astfel, rămâne memorabil. Presa va scrie despre el, oamenii îl vor achiziționa iar echipa ta de vânzări are o motivație extraordinară. Se poate desfășura ca o conferință de lansare dar care se încheie cu un cocktail party și un networking calitativ. 

Competiții sportive

În cadrul acestor evenimente corporate au loc competiții sportive sau chiar campionate – de fotbal, handbal, volei sau chiar toate trei. Energia unui astfel de eveniment este unică și, de cele mai multe ori, de necomparat. Totul se întâmplă ca în cadrul celor profesioniste: cu arbitrii, comentatori, majorete și echipamente personalizate și cam toate detaliile pe care le vezi pe Camp Nou sau Santiago Bernabéu. 

Evenimente personalizate

Sună atât de general încât te poți gândi la orice. Așa și este! Echipa ta trece prin niște schimbări la nivel de strategie? I s-ar potrivit și o conferință, și un teambuilding și un cocktail party dar și un program de cultură organizațională? Răspunsul care vine din partea echipei noastre de M.I.C.E. este (cu siguranță): Challenge Accepted!

Frumusețea departamentului este că implementarea este mai spectaculoasă cu cât este mai personalizat evenimentul. 

Indiferent de natura acestor evenimente corporate este important ca la final să aduni feedback. Te va ajuta să organizezi o experiență și mai bună în viitor dar vine, în același timp, și ca o confirmare că ceea ce faci este bine. Și noi, la rândul nostru, facem asta:

“Thank you very much for all the effort made in organizing our 3 days Sales event in Azuga. It was not easy, I know we have a lot of changes and requests, but everything was great, no issues and very smooth meeting and team building. Thank you very much once again. Looking forward for organizing the next one!” – P&G

“We liked them since the first moment we contacted, we liked the different approach to our needs, we liked the patience and their professionalism. The event was gorgeous and the Universum team was far ahead of expectations.” – Kellogg’s

“We wanted to organize a unique and memorable event for the best of our employees, and the Universum’s proposals and the way they handled all the details helped us to produce the unforgettable emotions that we wanted. Thank you!” – Banca Transilvania