Sunt activitățile de echipă remote o alternativă reală a celor offline? - Universum

Social

Limbă:

Sunt activitățile de echipă remote o alternativă reală a celor offline?

18 Jun 2020

În ultimele câteva luni, lumea s-a transformat într-un uriaș laborator de inovație, și a pornit la drum în aventura de a găsi metode pentru a continua să funcționeze în ciuda pandemiei globale și a distanțării sociale.

Și desigur, cea mai evidentă cale a fost pomparea lumii digitale, în cazul nostru, a evenimentelor virtuale și activităților de echipă remote și facilitarea vânzării acestora.

Dar întrebarea este, se ridică aceste activități așteptărilor? Sau sunt alternative mai slabe a celor din viața reală? Ei bine, te voi lăsa pe tine cititorule, să decizi!

Deci, cum are loc o activitate de echipă virtuală?

Pentru acest exemplu mă voi folosi de activitatea mea preferată – Heroes of Troy. O poveste captivantă, mitologică, cu învățături bune pentru echipe, care este proaspăt scoasă din cuptorul de digitalizare.

Heroes of Troy

Ca pentru orice eveniment de succes, potrivirea dintre audiență, obiectivele acesteia și programul propus, este de maximă importanță. Clarificarea obiectivului evenimentului cu o persoana din organizație, precum și cu trimiterea unei invitații care să le stârnească participanților curiozitatea, sunt primii pași care nu trebuie omiși pentru un eveniment online. Ce se întâmplă în plus comparativ cu un eveniment live normal, este faptul că trebuie să te asiguri că toată lumea este confortabilă cu platforma folosită pentru întâlnire, fie că este Zoom, MS Teams sau una complet personalizabilă precum MyConnector.

Pentru grupuri ce caută să se lase acaparate de către o experiență bogată din punct de vedere al poveștii create, să vadă cum operează echipa într-un mediu virtual și apoi să discute despre asta, Heroes of Troy este o opțiune unică.

În ziua evenimentului, după întâmpinarea participanților, îi rugăm pe aceștia să își găsească un super nume de echipă și să își aleagă zeul mitologic favorit într-o scurtă regrupare a echipei în camera lor virtuală. Împărtășind apoi aceste informații cu ceilalți, se setează atmosfera și se sparge gheața.

Pentru a crea interacțiune și a seta așteptările corecte, obiectivul nostru este să livrăm un brief clar și o provocare de zile mari pentru echipe. În Heroes of Troy, misiunea echipei este să îi ghideze pe Paris și Elena în siguranță plecând din Sparta și ajungând în Troia, în timp ce depășesc numeroase obstacole și recrutează cea mai mare armată. Strategia, comunicarea și munca în echipă sunt mai mult decât necesare pentru îndeplinirea misiunii cu succes. Pe lângă asta, echipele primesc și un pachet de informații cu posibile roluri, detalii despre călătorie, o hartă și acces la pagina de web de unde își stabilesc și controlează drumul pe care îl aleg.

Echipele sunt pe cont propriu, dar rolul facilitatorului este să îndrume participanții astfel încât aceștia să poată avea o călătorie plăcută. Asta presupune clarificarea posibilelor probleme tehnice, dar și punerea întrebărilor potrivite dacă echipele rămân blocate pe drum. Această îndrumare poate fi subtilă sau consistentă în funcție de obiectivele discutate la început și circumstanțele acelei echipe.

Heroes of Troy

Grupurile care lucrează împreună, în majoritatea cazurilor, sunt incluse în activitățile noastre deoarece acest lucru duce la ușurarea comunicării și sporește implicarea fiecărui participant.

După ce activitatea a luat sfârșit și echipele au ajuns la destinație, este întotdeauna interesant să reflecteze asupra călătoriei. Echipele încep cu resurse similare, dar de foarte multe ori obțin rezultate diferite. Debrief-ul de la sfârșitul activității este locul perfect pentru a te uita la progresul echipei, descoperirea elementului cheie al succesului acestora și sedimentarea învățăturilor. Pe lângă asta, este și locul perfect pentru sărbătorirea succeselor și oferirea de premii, oricât de simple ar fi acestea, de la o cutie cu ciocolata la un suvenir tematic.

În concluzie, este o bucurie să vezi reacțiile participanților la astfel de activități, deși sunt remote, cuvinte precum “Nici nu am observat cum a trecut timpul.” și “Am simțit că provocarea a fost la fel ca în viața reală” nu încetează să apară. 

Desigur, nimic nu poate înlocui o activitate făcută în viața reală, dar acest tip de activitate este pur și simplu altceva, în același mod în care munca virtuală nu înlocuiește munca din viața reală, doar vine cu ceva în plus, este o altă dimensiune sau extensie a acesteia, o necesitate datorită distanțării, globalizării, a costurilor sau doar o simplă alegere pentru a accesa un număr mai mare de talente.

Așadar, așa are loc o activitate remote în teorie. Sună tentant pentru tine? Sfatul nostru este să încerci personal, fie într-un open demo – click aici – fie cu echipa ta.