Out Of Office: Teambuilding pentru Echipele Care Lucreaza Remote? – Universum

Social

Limbă:

Out Of Office: Teambuilding pentru Echipele Care Lucreaza Remote?

19 mai 2018

In societatea actuala, echipele virtuale sau lucratul remote sunt din ce in ce mai intalnite. Conform Society for Human Resource Management (SHRM), 46% din organizatiile care au participat la studiu au echipe virtuale.

Acest mod de lucru devine din ce in ce mai popular, din motive evidente. O astfel de abordare ajuta organizatiile sa atraga persoane talentate si performeri (top talents) care pot lucra de oriunde, inclusiv de acasa, reducand costurile si crescand productivitatea.

Intrebarea pe care o ridicam este: cum compenseaza acest mod de lucru partea de interactiune umana?

Increderea, prietenia si atmosfera de echipa se creaza mult mai usor cand echipele lucreaza din aceeasi cladire, timp de 40 de ore pe saptamana.

 

 “You don’t need everyone physically together to create a strong culture. The best cultures derive from actions people actually take.“ (Jason Fried and David Heinemeier Hansson)

 

Iata cateva idei sub umbrela #theUNIVERSUMexperience pentru echipele tale:

Town-hall Meeting

flat out afloat teambuilding

Echipele pot fi aduse in acelasi loc cel putin o data pe an, in cadrul unui TownHall Meeting. Pe langa faptul ca sunt prezentate rezultatele, obiectivele, strategiile si directiile fiecarui departament, jumatate din agenda evenimentului poate fi acordata unui teambuilding cu toti participantii.

Big Picture 

big picture teambuilding

Big Picture este una dintre cele mai indragite activitati de teambuilding din portofoliul nostru. Este foarte flexibila din punct de vedere al personalizarii si indeplineste o paleta larga de obiective.

Pentru echipele care lucreaza din mai multe sedii, este genul de activitate care ramane in memoria participantilor, nu doar prin prisma faptului ca tablou final poate fi creat inca de la inceput modular pentru a il instala pe peretii sediilor, ci si prin prisma faptului ca oglindeste foarte realist cultura organizationala.

Go Team 

Go Team este o activitate de teambuilding care urmareste scenariul unui treasure hunt prin intermediul unei interfate digitale, mai exact prin intermediul tabletelor. De ce este aceasta activitate potrivita echipelor care lucreaza remote? Pentru ca, indiferent in ce colt lumii se afla participantii, acestia pot lua parte la activitate.

Chiar echipa UNIVERSUM a participat la un astfel de teambuiling, in care s-a inscris si un record mondial – un teambuilding de 24h, in jurul lumii alaturi de echipa intreaga echipa Catalyst Global

Teambuildingul Virtual

In cazul acesta, creativitatea echipei este limita! De la intalniri video in care se pot recrea scenarii „MTV Cribs”, pot fi prezentate animalele de companie, extensiile din cadrul platformelor de lucru (Donut din Slack, de exemplu), leapsa prin intermediul emailului si cate si mai cate sunt dispusi membrii echipelor sa incerce.

✉️ Compania ta are echipe care lucreaza remote? Scrie-ne intr-un comentariu cum ajuti la cresterea culturii organizationale.