Semnificatia Culorilor in Cadrul unui Eveniment – Universum

Social

Limbă:

Semnificatia Culorilor in Cadrul unui Eveniment

10 May 2016

[cml_media_alt id='6539']056 paleta culori[/cml_media_alt]

Cat de mult consideri ca influenteaza culorile intreaga stare a unui eveniment? Ei bine… Atat de mult! De la lumini, la flori, decoratiuni si mancare, toate acestea fiind in paleta de culori potrivita pot duce la crearea starii dorite in eveniment.

Kate Smith, Presedintele Sensational Color – “Culorile si combinatiile de culori creaza stari si sentimente, constient si inconstient.”

Legand efectele psihologice ale culorilor de impactul dorit de la eveniment poti creste gradul de implicare si multumire al participantilor la eveniment. Care este prima culoare care iti vine in minte atunci cand te gandesti la pasiune? Rosu, nu e asa? Cu ce asociez albul? Cu puritate, nu?

Gandeste-te cat de usor iti poti lega tema evenimentului sau rezultatele dorite post-eveniment doar de o simpla culoare tematica. Dar hai sa le luam pe rand:

  • Stim cu totii ca rosul este asociat cu dragostea si pasiunea, insa ne activeaza si adrenalina in corp, facand sa ne creasca nivelul de energie si intensitatea emotiei. Rosu de asemenea este asociat si furiei, sa nu uitam de cunoscuta corida.
  • In schimb, albastru va aduce calmitate si pace. Obisnuieste sa fie asociat cu increderea, inteligenta si dependabilitatea.
  • Oranj este o culoare vibranta, care va fi imediat asociata cu distractia, caldura, increderea si prietenia.
  • Galbenul este cel care va transmite optimismul, energia, pozitivitatea si veselia. Asadar, daca iti doresti un eveniment in care vrei sa predomine pozitivitatea gandeste-te la culoarea galben.
  • Cand ne gandim la verde primul lucru care ne vine in minte este natura, sanatatea, insa de asemenea este asociat si cu armonia, cresterea, si reinoirea.
  • Violetul ne duce cu gandul la roialitate, lux, creativitate, spiritualitate si bogatie. Daca ai in minte culoarea violet pentru urmatorul tau eveniment, gandeste-te si la atingerea catifelei si vei stii exact ce vei transmite participantilor.
  • Albul a fost intotdeauna asociat cu puritatea si inocenta. Imaginea bunatatii este data de alb, imputernicire si curatenie de asemenea sunt asociate cu albul.
  • Pe langa putere, negrul este asociat cu autoritate, mister, drama si chiar rafinament. [Gandeste-te la ce impact o sa aibe o petrecere Black & White!]

Recomandarea noastra este sa acorzi cat se poate de multa atentie urmatorului tau eveniment in ceea ce priveste mesajul pe care iti doresti sa il transmiti. Asociaza-l cu o paleta de culori potrivita si o sa vezi cat de usor este sa ai parte de o experienta (de eveniment) completa. Tot Kate Smith mentioneaza faptul ca “when you are creating an event you create something that you want to be memorable, and the color will help cement the message in guest’s minds.