Aspecte de Luat in Calcul in Alegerea Locatiei Perfecte – Universum

Social

Limbă:

Aspecte de Luat in Calcul in Alegerea Locatiei Perfecte

08 iun 2016

[cml_media_alt id='6805']060_Locatia_perfecta[/cml_media_alt]

 

Reusita unui eveniment isi are un procentaj foarte mare in locatia potrivita. De la un tradeshow, pana la o conferinta, de la un teambuilding pana la un party, locatia iti asigura buna parte din experienta.

RELATIA CU LOCATIA
Reprezentatii locatiilor sunt cei care au mereu raspunsul la ei pentru orice preocupare – vor sti mereu ce poti face in locatia lor, de la un decor care sa fie in ton cu tematica sau cu tipul evenimentului, pana la solutii referitoare la experienta participantilor in locatie.

ECHIPA TEHNICA
O alta sursa catre noi locatii sau tips&tricks este comunitatea oamenilor din productia tehnica – cei care se ocupa de staging, lumini si sunet sau montare. Acestia implementeaza proiecte constant in locatii cunoscute sau mai putin cunoscute, astfel iti pot da cele mai utile informatii de care tu ai nevoie. O alta comoara care se afla la ei in “barca” este tot ce inseamna functionalitate, vor stii sa iti zica “ce merge si ce nu merge” in legatura cu dotarile locatiei.

ACCESIBILITATE
Un alt aspect important pe care trebuie sa il avem mereu in vedere este accesibilitatea. Experienta in crearea si implementarea de evenimente ne-a invatat ca accesibilitatea locatiei joaca un rol important, iti da vibe-ul evenimentului, fiind prima interactiune a participantului cu experienta de eveniment.

BRANDING LOCATIE
Pentru ca fiecare experienta completa are si partea de branding de locatie, un lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este cat de usor poate fi personalizat spatiul evenimentului. Un prim pas este un raspuns din partea coordonatorului locatiei in ceea ce priveste facilitatile pe care le pun la dispozitie in aceasta directie, iar de acolo si pana la un eveniment brand-uit sta doar creativitatea.

MANCARE SI BAUTURA
Cele mai multe locatii ofera facilitatile de mancare si bautura in house. Insa, asigura-te ca accepta si posibilitatea de a veni cu furnizor extern de catering. Comunicarea in ceea ce priveste partea de catering este esentiala, de la discutii despre meniuri vegetariene, posibile alergii, modul in care vor fi gestionate solicitarile suplimentare sau chiar diete speciale.

IN CONCLUZIE
Sa gasesti locatia perfecta este un joc cu bataie lunga si presupune multa munca minutioasa de detectiv. Incepe prin crearea si sedimentarea relatiilor umane la nivel local si national.