Event Management: Tendintele din 2019 – Universum

Social

Limbă:

Event Management: Tendintele din 2019

11 dec 2018

event management 2019 tendinte

WOW! Cand a trecut 2018? Probabil ca e intrebarea pe care ne-o punem cu totii.

Nu avem un raspuns pentru intrebarea aceasta dar stim sigur cum a aratat 2018 in materie de evenimente.

A fost un an cu experiente de eveniment duse la urmatorul eveniment datorita tehnologiei, a curajului de a alege o locatie neconventionala si de oferi experiente de eveniment participantilor.

Dar cu ce vine 2019?

Tehnologie

Traim intr-o lume in care suntem conectati la informatie printr-un device pe care-l purtam in buzunar. Intr-o lume in care informatia circula extraordinar de repede, o lume in care tehnologia ne ajuta sa ducem totul la urmatorul nivel – de la medicina, la tehnologie si industrie pana la experientele pe care ni le ofera un eveniment.

Realitatea Augmentata (AR) se intoarce

Incepand cu 2016 si aparitia Pokémon GO, transformarea digitala a AR a aratat un potential extraordinare, atat pentru industria de gaming cat si pentru industria evenimentelor.

Desi Realitatea Virtuala (VR) se bucura de popularitate si recunostinta, nu se poate utiliza inafara unei aplicatii specifice. De aceea, specialisti din industria evenimentelor prezic ca AR-ul va fi folosit, mai ales, pentru engagementul participantilor in eveniment.

Realitatea Augmentata are posibilitatea sa ofere indicatii de tip turn-by-turn catre participanti, poate identificare participantii dintr-un eveniment prin face recognition si chiar ofera posibilitatea unei interactiuni cu un produsele prin intermediul unei holograme.

Dronele

De-a lungul timpului, dronele au devenit foarte utilizate. Unele drone sunt folosit pentru a transporta fructe sau legume, in timp ce altele au capacitati cu impact usor intunecat. Dronele si-au facut loc si sunt utile intr-un numar mare de industrii, inclusiv in industria evenimentelor. Administraţia Federală a Aviaţiei (SUA) spun ca pana in 2020 vom ajunge la 7 milioane de drone.Evident, filmarile si fotografiile din drone sunt extraordinare insa dronele pot fi folosite si altfel, devenind un element strategic al unui eveniment.

Blockchain

Subiect dezbatut in cercul de prieteni, in cadrul sedintelor sau in cadrul conferintelor de tehnologie. Atentia a crescut, iar tehnologia blockchain este de asteptat sa joace un rol din ce in ce mai important in multe industrii de viitor. Blockchain-ul perminte distribuirea informatiilor digitale, dar nu si copierea acestora.

Interactivitate

In continuare militam pentru procesul de registration rapid. Nimanui nu ii place sa inceapa o experienta de eveniment stand 15-20 de minute la o coada pentru a putea intra in eveniment. De aceea, aplicatiile de registration au devenit din ce in ce mai folosite.

Tot in respectiva aplicatie poti lua legatura cu speakerii sau echipa de organizare, adresand intrebari speakerilor, dandu-le feedback sau comunicand cu echipa de organizare pentru micile detalii care fac experienta completa.

Locație, locație, locație

Cum spuneam și anul trecut și o să o tot susținem, locațiile alternative, neconvenționale au ajuns să aibă întâietate.Cu focus pe a crea experiențe memorabile și interactive, evenimentele care se desfășoară în locații neconvenționale ajută la creșterea engagementului participanților. Aceste locații vor crește interesul pentru eveniment și vor crea buzz, ceea ce duce la îndeplinirea unor standarde doar alegând cu curaj o locație „mai altfel”. De la parcări, la atelierele artiștilor, galerii de artă, grădini urbane sau cafenele, implicit experiența oferită este unică.

Go Offline & Go Online

Concentrează-ți energia în a crea experiențe de eveniment unice care, organic, vor crea buzz și engagement în Social Media. Înainte comunică hashtag-ul evenimentului pentru a crea suspans și te poți folosi de influencerii industriei pentru a ajunge la publicul țintă.

O Voce Unica

Nu mai este indeajuns sa planifici un eveniment in jurul unui sales pitch. Mai mult ca oricand, participantii au nevoie sa experimenteze povesti si continut cu impact, fie ca te folosesti de resurse extraordinare pentru un proces de invatare, evenimentul tau trebuie sa ofere suportul necesar unui continut de calitate.

Daca planuiesti sa le oferi colegilor tai un eveniment in 2019, scrie-ne si unul dintre colegii nostri iti va creiona oferta potrivita:

event management tendinte 2019

Ne place sa invatam de la:

  • Blog.hubb.me
  • Eventbrite
  • Omnience events
  • Event Manager blog