[Guest Post] Design Organizational: Ascensiunea Echipei – Universum

Social

Limbă:

[Guest Post] Design Organizational: Ascensiunea Echipei

30 mar 2016

De Andrew Fieldhouse, Head of Team Building la Biz Group in Dubai

Care este tendinta numarul 1 a capitalului uman, in 2016?

“Design Organizational: Ascensiunea Echipei”. Poate ca suna ca un titlu de film de la Hollywood, insa a fost identificata in “Deloitte Global Human Capital Trends 2016 report”  ca cea mai importanta tendinta in 2016. Acest raport contine peste 7000 de raspunsuri date de oameni din peste 130 de tari. Motivul pentru care Deloitte face acest raport este: “Specialistii in Human Capital Deloitte utilizeaza la maximum cercetarile, analizele si informatiile industriei pentru a ajuta la proiectarea si executarea programelor de resurse umane, talent development, leadership, organizare si schimbare care permit dezvoltarea performantei businessului prin performantele oamenilor.”

Consideram ca acest chestionar este important pentru noi (implicit si pentru voi) pentru ca reteaua Catalyst Global exista pentru a schimba modul in care oamenii gandesc si lucreaza in fiecare zi – performantele oamenilor permit dezvoltarea businessului. Din pozitia de conducere a diviziei de teambuilding a Biz Group, sunt bucuros sa vad ca echipele sunt luate din ce in ce mai serios la nivel global.

Care sunt rezultatele cercetarii?
Raportul are 124 de pagini – dar cum cu totii suntem Modern Learneri care nu vor vizualiza un video mai lung de 4 minute (conform infograficului Bersin by Deloitte):

O sa rezum in 20 de secunde din perspectiva echipei. Numarul 1 in lista este “Design Organizational”. Raportul clasifica, in esenta, primele 10 tendinte in ordinea importantei. Participantii la cercetare au fost rugati sa ia in considerare termeni precum “Invatare”, “Cultura sau engagement” fie ca “oarecum/deloc important” sau “foarte important/important”. 92% dintre respondenti au clasificat ca fi foarte important. Iata 3 puncte esentiale din raport:

  • “…directorii executivi vad nevoia de a restructura organizatia… noua organizatie, asa cum o numim noi, este construita in jurul unor echipe extrem de independente…”
  • “…pe masura ce companiile devin din ce in ce mai agile si orientate catre client, organizatiile isi schimba structura de la forma traditionala pe modele functionale la forma data de echipe interconectate si flexibile.”
  • “Un nou model organizational este in crestere: “o retea a echipelor” in care companiile construiesc echipe independente care lucreaza la anumite proiecte si provocari.”

Ce inseamna acest lucru pentru tine si compania ta?

Iata care sunt lucrurile la care trebuie sa acordam atentie:
Daca crezi ca “acest lucru nu mi se aplica si mie”, mai gandeste-te o data. Lumea se indreapta in directia asta si daca nu asculti si te adaptezi, o sa fii lasat in urma. Ai posibilitatea sa adopti aceasta gandire inca de acum.
Forta de munca se schimba, iar oamenii din jurul tau (in special tinerii) au gandirea colaborativa, cros-functionala si cu tehnologia in prim-planul lor. Valorifica aceasta putere si transform-o in avantajul tau.
In al treilea rand, citand din raport “rata schimbarii a crescut. 50 de ani functionand sub legea lui Moore – nu doar ca a propulsat inovatia tehnologica dar a si crescut semnificativ si ritmul de schimbare in afaceri, un ritm care necesita ca organizatiile sa fie mai agile.” Lucrurile se schimba doar pentru a obtine totul mult mai repede – nu inota impotriva curentului, fii cel care se plimba pe val.

Articol preluat si tradus de la colegii nostri, Biz Group.