Cum Promovezi Inovatia la Birou – Universum

Social

Limbă:

Cum Promovezi Inovatia la Birou

25 mai 2016

[cml_media_alt id='6795']059_Inovatie la birou[/cml_media_alt]

Este greu de imaginat ca la inceputul secolului 20 inovatia avea conotatie negativa pentru business, fiind privita ca un element de noutate fara scop. In ziua de azi, conceptul de inovatie este omniprezent devenind chiar dezirabil pentru orice strategie. Practic, inovatia a devenit parte din jobul fiecaruia.

Dar in ciuda tuturor discutiilor purtate in jurul inovatiei, cum poate o companie sa mentina activa o cultura a inovatiei?

Prin… PROCESUL RECRUTARE
Angajeaza oameni care sunt incantati de produsele sau serviciile tale, acest aspect fiind cel mai important pentru incurajarea inovatiei. Daca echipa se simte conectata de brand, gasirea solutiilor, imbunatatirea relatiilor cu furnizorii si clientii si crearea relatiilor cat mai puternice intre membri echipei sunt doar cateva aspecte ce vor avea doar de castigat. O cultura organizationala pozitiva este dobandita prin energia, pasiunea, entuziasmul si un ochi critic al fiecarui membru al echipei.

Prin… CULTURA ORGANIZATIONALA
Inovatia este sustinuta din spate de o cultura organizationala puternica. Procesul creativ poate fi ucis foarte usor prin stres, teama de esec si grad de incarcare constant. Pentru a cultiva roadele unei strategii interne bazate de inovatie, cultura organizationala trebuie sa traseze niste directii in care angajatii se bucura de flexibilitate in ceea ce priveste orarul, spatiu pentru a crea si a isi asuma chiar si greseli fara a resimti presiune.

Prin… DIVERSITATE
O parte din procesul de recrutare pentru inovatie este si recrutarea pentru diversitate. Creativitatea este obtinuta atunci cand un grup divers lucreaza intr-un proces de ideation, cand ideile trec pe la fiecare din membrii echipei si totusi ramane in picioare. Poate parea mai productiv un loc in care toata lumea este de acord cu toata lumea, insa un debate sanatos poate aduce un impuls in procesul de inovare.

Prin… INCURAJAREA SCHIMBARII
Sa duci experienta colegilor tai mai departe de barierele Job description-ului poate fi o modalitate ce aduce un refresh. Incurajarea lor sa analizeze ce fac si alti jucatori sau alte industrii, mai apoi implementand, poate fi un mare plus adus businessului.

Prin… PROCESUL DE INVATARE
Procesul de invatare este esential pentru strategia de inovatie a unui business si aici vorbim de tehnici de invatare precum gandirea laterala, mind-mapping sau traininguri in care este incurajata gandirea out-of-the-box. In acelasi timp, nu uita de sustinerea procesului de ideation, fiecare idee merita auzita si luata in considerare.

Plecand de la temerea secolului 20, inovatia trebuie sa se vada in rezultate. Aloca timp si resurse pentru a dezvolta si implementa acele idei care merita actiune, altfel nu doar ca procesul de inovatie ii va afecta in mod direct pe colegii tai ci si businessul.

Daca iti doresti sa creezi un plan activ de inovatie pentru echipa ta, echipa noastra de Inovatori iti sta la dispozitie >>