13 Idei de Teambuilding la Birou – Universum

Social

Limbă:

13 Idei de Teambuilding la Birou

25 May 2016

In ultimii ani, Team, engl. [teem] s-a transformat intr-un buzz-word. Numeroase cercetari, articole, lucrari scrise in jurul acestui cuvant si totusi ramane in picioare intrebarea: ce este o echipa si de ce intreaga lume business pune accent pe ea?

Cand un grup de indivizi cu interese similare, atitudini si preferinte lucreaza impreuna pentru un obiectiv comun, prinde forma o echipa. Daca nu exista un obiectiv comun, nu exista nici echipa.

Pentru ca ne place sa crestem energia si pasiunea in organizatii, credem cu tarie ca ideea de teambuilding la birou surade in orice moment al vietii unei organizatii:

BEAT THE BOX
[cml_media_alt id='6789']058_btb[/cml_media_alt]
O munca de echipa ce duce la descifrarea unui cod. Unul dintre cele mai importante aspecte de pe parcursul activitatii este combinarea diferitelor abilitati ale fiecarui participant si descoperirea de solutii creative.

BEATSWORKS 
[cml_media_alt id='6776']058_beat[/cml_media_alt]
Un super energizer care implica fiecare participant in parte. Este exemplul perfect pentru lucrul in echipa, ritmul fiecarei persoane se aliniaza perfect ritmului echipei!

BIG PICTURE 
[cml_media_alt id='6778']058_bp[/cml_media_alt]
Stim cat de important este sa faci un pas in spate si sa privesti imaginea de ansamblu. Cum suna acest lucru transpus intr-un tablou urias facut din mai multe panze mai mici ce transmit imaginea companiei conturata de viziunea si valorile acesteia? Cu siguranta te lasa fara cuvinte.

CHAIN REACTION 
[cml_media_alt id='6779']058_CR[/cml_media_alt]
Dezvolta o munca de echipa excelenta, project management, creativitate si inovatie. Chain Reaction provoaca toti participantii sa creeze o reactie in lant folosind materiale reciclate. Afla cine castiga din duelul ambitie vs. capacitate.

CSI 
[cml_media_alt id='6780']058_csi[/cml_media_alt]
112, Crime Solvers International! Echipa ta se transforma in detectivi pregatiti sa rezolve misterul unei crime cu ajutorul mai multor detalii: telefonul de la 112, interviuri cu suspectii, imagini de la locul faptei sau rapoarte de autopsie.

ESSENCE OF EXCELLENCE
[cml_media_alt id='6781']058_eoe[/cml_media_alt]
Echipa ta imbraca halatul de alchimist si intra in laboratoarele Universum pentru a prepara esenta unei echipe excelente!

FRESH BIZ 
[cml_media_alt id='6782']058_fb[/cml_media_alt]
O simulare de business foarte catchy, avand ca scop imbunatatirea gradul de constientizare si comunicare asupra resurselor, astfel incat sa aduca valoare adugata in echipa si organizatie.

NEED FOR SPEED 
[cml_media_alt id='6783']058_n4s[/cml_media_alt]
Bucura-te de aventura Need 4 Speed! Participantii vor primi componentele masinilor amesteca si vor avea misiunea sa le asambleze.

PUSH IT 
[cml_media_alt id='6784']058_PT[/cml_media_alt]
Push It! aduce atmosfera clasicului joc de Trivia sub o forma techy. Poate cuprinde mai multe categorii de intrebari: cunostinte generale, sport sau intrebari specifice companiei tale.

RAT TRAP 
[cml_media_alt id='6785']058_RT[/cml_media_alt]
O replica mai mare si mai buna a traditionalului joc „Mouse Trap” provoaca participantii sa atinga un scop comun: prinderea lui Mickey! Cum? Prin crearea unor constructii de dimensiuni mari care efectueaza o reactie in lant.
Imagineaza-ti echipa ta creand o atmosfera uimitoare intr-un „magazin de jucarii”.

TALENT SCOUT 
[cml_media_alt id='6786']058_TS[/cml_media_alt]
O super activitate de teambuilding care se axeaza pe project management sub forma “castiga cat mai multi bani”. Testeaza-ti abilitatile de negociere si finalizeaza-ti proiect dar in tot acest timp participa si la proiectele celorlalti colegi.

WHISKEY WISDOM 
[cml_media_alt id='6787']058_WW[/cml_media_alt]
Exploreaza traditia si arta eleganta a bautului de whisky. Este o activitate potrivita serilor continuandu-se cu o petrecere tematica.

WIN IT IN A MINUTE 
[cml_media_alt id='6788']058_wiam[/cml_media_alt]
O activitate plina de emotii si multe rasete, intrucat echipele se intrec in probe care mai de care, fiecare avand 60 de secunde. In timpul activitatii, facilitatorii afiseaza scorul fiecarei echipe, astfel incat acestea sa stie pe ce pozitie se afta in clasament. Insa, mai sunt si alte modalitati de a aduna puncte, fapt ce motiveaza participantii si le da energie pe parcursul intregului joc.

Trebuie sa existe sinergia intr-o echipa pentru a atinge excelenta, de aici si acronimul: T.EA.M. Together Everyone Achieves More.