Team Building: Activitati de CSR pentru Craciun – Universum

Social

Limbă:

Team Building: Activitati de CSR pentru Craciun

05 dec 2017

Sarbatorile de iarna reprezinta unul dintre cele mai potrivite momente de a darui. Ajutorul oferit celor defavorizati poate avea un impact benefic asupra angajatilor. Initiativele unei corporatii in ceea ce priveste resposabilitatea sociala ajuta la cresterea gradului de constientizare. Fie asupra efectelor produse asupra mediului inconjurator sau asupra bunastarii sociale.

Responsabilitatea sociala a ajuns un trend important si prezent in industria evenimentelor corporate din ultimii ani. Din ce in ce mai multe companii au adoptat acest trend prin diferite metode: crosuri, baluri de caritate sau sponsorizari la evenimente. Noi propunem urmatoarele activitati de teambuilding cu un twist de CSR pentru Craciunul de anul acesta:

 

 

FLAT OUT: Sleigh Ride

Flat Out este o activitate de teambuilding in care echipa ta devine un echipaj de Formula 1, pirati sau constructorii unui car. Însa, in varianta “Sleigh Ride” ei vor avea oportunitatea de a crea impreuna sania perfecta pentru Mos Craciun. Echipele vor avea provocarea de a proiecta modele de sanii pe care apoi sa le construiasca folosindu-se de abilitatile de comunicare, inventivitate si munca in echipa. Odata terminate saniile, echipele isi vor decora creatiile cu ornamente de Craciun si vor lua startul in cursa pentru a-si testa masinariile. Twistul de CSR poate fi asigurat prin diverse metode. Prin donarea echipamentelor unor scoli sau unor organizatii filantropice sau prin pariurile castigate si donate ulterior.

 

 

TOY FACTORY / BIKE CHALLENGE

Aceste doua tipuri de activitati vizeaza copiii defavorizati din anumite comunitati. Participantii vor crea fie jucarii, fie biciclete ce vor fi donate unor case de copii, activitatea contribuind astfel la bucuria celor ce primesc cadourile si la satisfactia celor ce le-au creat. Insa, pentru a finaliza creatiile, fiecare echipa va primi o serie de enigme de rezolvat, de coduri de descifrat si de secrete. Câteva trebuie dezvaluite pentru a obtine elementele necesare pentru construirea bicicletei sau a jucariei.

 

 

COOKING SHOW

In cadrul acestei activitati, echipele vor avea oportunitatea de a trai experienta gatitului sub indrumarea unui chef experimentat. Evident, în stilul celebrului show Master Chef. Cooking Show aduce beneficii atat partiparii ca individ, cat si ca parte a unei intregi echipe. Avand la dispozitie toate ingredientele si ustensilele necesare, participantii vor crea feluri de mancare specifice Sarbatorilor, care ulterior pot fi donate unor organizatii caritabile.

 

 

BIG PICTURE

Creativitatea poate fi prilejul potrivit de a aduce in prim plan cooperarea, comunicarea si interactiunea dintre membrii echipei cu ocazia Sarbatorilor de iarna. Astfel, participantii vor colabora pentru a picta o capodopera de mari dimensiuni cu tematica de Craciun. Aceasta fiind de multe ori donata pentru a inveseli peretii unor aziluri sau case de copii. Insa cel mai popular twist de CSR ramane licitarea tabloului si donarea banilor astfel stransi unei comunitati defavorizate.

 

HORSES FOR CAUSES

O alta activitate de CSR este cursa intre caluti-balansoar. Twistul de Craciun poate fi acela de a-i decora pentru a deveni renii Mosului. Participantii sunt provocati sa urmeze instructiunile specifice pentru a crea calutul-balansoar perfect al fiecarei echipe in parte. Cursele cu acesti caluti sunt un carusel de emotii, adrenalina si suspans. Pentru cei ce se vor intrece, cat si pentru spectatorii care ii vor incuraja. Activitatea se va incheia cu vanzarea calutilor catre participantul ce va licita cel mai mult. Inclusiv pariurile din timpul cursei sunt un mod fantastic de a strange bani pentru caritate.

 

BARKITECTURE

Barkitecture este o activitate de team building menita sa contribuie la imbunatatirea abilitatilor creative, a colaborarii si a comunicarii participantilor. Toate prin intermediul construirii si decorarii unor casute pentru catei. Aceste casute pot fi donate unor agentii de adoptie pentru catei. Sau pot fi licitate cu scopul de a dona banii astfel stransi unor adaposturi de animale.

 

 

FUNK THE JUNK

Aceasta activitate va oferi o experienta muzicala inedita celor ce vor fi participanti. Se vor folosi instrumente muzicale din materiale reciclate ce vor contribui la intregirea unui adevarat spectacol. Twistul de Craciun este asigurat prin faptul ca spectacolul poate fi foarte usor modificat pentru a avea tematica specifica a Sarbatorilor de iarna. Funk the Junk este indreptat in mod special pentru a aduce subiectul reciclarii si al inventivitatii in agenda organizatiilor. Acest energizer all-inclusive ofera posibilitatea ca orice tip de personalitate sa se poata exprima.

Activitatile de CSR implica un efort amplu si niste costuri pe termen scurt ce nu produc un beneficiu financiar imediat. Dar, in schimb, promoveaza o schimbare sociala pozitiva continua. Avantajele acestor activitati se pot observa pe termen lung.  În sensul unei reputatii mai puternice, o rata de retentie a angajatilor mai mare, motivarea acestora, o relatie foarte buna cu organizatiile publice, precum si diferentierea ca brand, inovatia sau engagementul angajatilor.