5 secrete ale fericirii angajatilor – Universum

Social

Limbă:

5 secrete ale fericirii angajatilor

27 mai 2015

[cml_media_alt id='5195']21 Cum sa iti menti angajatii fericiti[/cml_media_alt]

Engagementul angajatilor si fericirea acestora sunt subiecte abordate din ce in ce mai des in contextul managementului modern. S-au realizat multe studii in care rezultatele vorbesc de la sine – doar 13% din angajati sunt engaged. Un engagement scazut duce la scaderea productivitatii, risipirea resurselor si un mediu „toxic” din care nimeni nu isi doreste sa faca parte.

Studiile au dezvaluit si un top 10 al factorilor care influenteaza fericirea angajatilor:

1. Aprecierea
2. O buna relatie cu colegii
3. Un echilibru bun intre job si viata personala
4. O buna relatie cu superiorii
5. Stabilitatea financiara a companiei
6. Dezvoltare a carierei
7. Siguranta jobului
8. Un salariu atractiv
9. Un job atractiv
10. Valorile companiei

Sa obtii succesul nu este intotdeauna usor. Ca si lider, sa te asiguri ca ai angajatii intotdeauna engaged si fericiti este o provocare care are urmatoarele 5 secrete:

1. Pasiunea
Baza oricarui birou productiv si raspunsul fiecarui lider cand vine vorba despre productivitate si engagement. Pasiunea pastreaza entuziasmul cand vine vorba de tranzitia de la un proiect la altul.

2. Feedback
Ofera angajatilor feedback in mod continuu, fie ca este vorba de laude sau feedback constructiv. Astfel acestia stiu ca ceea ce fac este corect sau gresit, iar o persoana increzatoare este o persoana fericita si fericirea creste productivitatea.

3. Colaborarea
Spatiul de lucru trebuie sa fie unul colaborativ si creativ: whiteboard, mese, scaune – toate acestea pentru a incuraja lucrul in echipa. (link spatii colaborative)

4. Pozitivismul
Engagementul angajatilor se datoreaza si unui mediu placut, distractiv si pozitiv. Sunt zile cand nu toti angajatii pot fi fericiti in fiecare zi, insa este important sa se creeze un comportament de ambele parti pentru a transforma orice zi intr-una pozitiva.

5. Obiectivele
O companie care are definite clar obiectivele dau posibilitatea ca si angajatii sa isi conecteze jobul la acele obiective, astfel facand loc scopului. Avand obiective clar stabilite ofera posibilitatea ca angajatii sa tinda catre succes.

Care este rezultatul combinarii unui stil de leadership binedefinit, cu o viziune a companiei care se bazeaza pe pasiune si pozitivitatea si a unui grup de oameni motivati? Succesul!

_____
Iti doresti sa creezi programe personalizate de engagement al angajatilor? Afla cum te putem ajuta –> https://www.universum.ro/evenimente-corporate