Viața unui Project Manager: un fel de love-hate relationship – Universum

Social

Limbă:

Viața unui Project Manager: un fel de love-hate relationship

09 mai 2019

 De la marketer și finance specialist, la un Project Manager de succes în cadrul Universum, parcursul Sabinei îmbrățișează funcția de M.I.C.E Division Manager începând cu luna Aprilie 2019.

Colaborarea dintre Sabina și Universum a început acum aproximativ trei ani. Trei ani în care s-au pus bazele unor proiecte uimitor de frumoase și s-au închegat prietenii care asigură atmosfera mișto și unită din cadrul diviziei. Am prins-o fix în prag de proiect dar pentru că o asemenea ocazie nu putea fi ratată, am luat-o pe Sabina la o cafea și am povestit puțin despre cum au fost ultimii ani ca Project Manager și cum își menține energia și pasiunea la cote maxime.

Am început cu ce înseamnă M.I.C.E. cu adevărat și ce e atât de special în acest domeniu.

Ei bine, în definiție M.I.C.E. înseamnă Meetings, Incentives, Conferences, Expo…dar dincolo de asta, M.I.C.E. este despre oameni. Despre experiențele pe care le creezi pentru participații care sunt în eveniment, despre experiența pe care i-o creezi clientului pe toată durata evenimentului (de la implementare până la follow-up). M.I.C.E. înseamnă creativitate, multă creativitate și poate și mai multă atenție la detalii.

Știm că viața de Project Manager nu este tocmai simplă, tocmai de asta vrem să știm cum este să organizezi proiecte? De la cele mai mici la cele mai mari.

E un fel de love-hate relationship:)). Sunt multe momente în care simți că ți-ai atins limita și că mai departe nu poți să mergi, momente în care spui “Gata, mă las!” După care mai depășești o situație dificilă, mai implementezi un proiect extraordinar și vrei mai mult și mai mult. Poate sună extrem, dar e o dependență care se creează. Viața de Project Manager îți aduce o adrenalină pe care o cauți constant și care îți lipsește în perioadele mai liniștite din an.

Nu de puține ori proiectele sunt adevărate provocări, mai ales pentru că ne place să inventăm concepte noi, cu idei care mai de are mai inedite… care sunt cele mai mari provocari pe care le-ai intalnit de cand coordonezi proiecte în cadrul Universum Events?

În general, în evenimente, cred că cele mai mari provocări le au perfecționiștii. E drept că… cei care vor să dețină controlul absolut și să știe absolut fiecare detaliu n-au neapărat o viață ușoară :). #viata_la_Universum m-a învățat mai ales că nu totul ține de mine, că nu totul poate fi controlat și că încrederea în oamenii din jur este cel mai bun lucru pe care îl poți aduce într-un proiect. Cred că asta e cea mai mare provocare pe care am avut-o (și înca o mai am uneori) – să mă relaxez și să am încredere în echipă.

Sabina, cum te înțelegi cu vâltoarea activitatii zilnice? ?

Greu :))) Multi tasking-ul este una dintre calitățile esențiale pe care trebuie să le aibă un Project Manager. Sunt zile în care reușesc să mă țin exclusiv de to do list-ul pe care îl fac în fiecare dimineață și zile în care nu mai reușesc să trec peste el. Dar este importantă prioritizarea și nu abandonez niciodată un to do, chiar dacă nu este prioritar sau trec câteva zile de când l-am pus pe listă. Am învățat că poți să lași pe mâine ce nu poți face azi, dar să faci!

Care sunt trei ingrediente profesionale/personale care te-au ajutat să evoluezi ca profesionist în organizarea de evenimente la scară largă?

Curiozitatea, ambiția și ascultarea. Am fost mereu curioasă să înțeleg ce se întâmplă în evenimente și, mai ales, de ce. Iar asta m-a ajutat să mă implic în foarte multe proiecte, să pun multe întrebări, să stau lângă colegii cu mai multă experiență și să văd cum fac ei lucrurile și să mă implic în toate zonele din evenimente, fără să mă gândesc dacă pot. Și am învățat că pot 🙂 Am și ascultat foarte mult – cum fac cei din jurul meu, recomandările și sfaturile pe care le-am primit, răspunsurile la întrebările pe care le-am spus. Am ascultat clienții și participanții, astfel încât fiecare experiență nou creată să fie tot mai bună.

Știm că în viața de M.I.C.E. sunt zeci de proiecte pe lună și sute pe an. Povestește-ne despre cele mai dragi proiecte pe care le-ai coordonat și care ți-au rămas la suflet.

Sunt multe 🙂 Foarte multe. Sunt proiecte care îmi sunt dragi prin complexitatea și provocările pe care mi le lansează, sau în care clienții îmi sunt extrem de dragi. Dar cel mai bine țin minte proiectele la sfârșitul cărora simt că am mai crescut un pic, care mă fac să spun “I didn’t know I could do this!”

Ne mărim considerabil echipa de ceva luni încoace și divizia de proiecte M.I.C.E. nu face excepție ? . Pentru că este un mediu dinamic și extrem de challenging, care ar fi trei recomandari pe care le-ai oferi celor care vor să intre în industria de organizare evenimente?

Să înțeleagă că dincolo de glamour-ul și fun-ul care se vede în exterior în spate este o muncă titanică. Este un efort sustinut în fiecare zi, pentru că cea mai periculoasă este relaxarea. Momentul ăla în care crezi că le știi pe toate, că te-ai gândit la fiecare aspect și că nu te poate surprinde nimic este exact momentul în care industria asta vine și îți dă un șut și îți arată că ai fi putut face mai bine. Și contează să înțelegi că întotdeauna e loc de mai bine și că învățarea este continuă. Și să fie deschisi 🙂 Evenimentele nu sunt pentru cei care caută “the easy way”. Dar îndrăznesc să spun că domeniul acesta construiește unii dintre cei mai puternici oameni. Așa că tot efortul ăsta merită!

Avem implementată ideea de a crește constant și de a nu ne opri din invățat, de a îmbunătăți mereu serviciile pe care le oferim și cum acționăm în orice circumstanță. Știm că îți place mult să citești și cu siguranță te-au influențat câteva lecturi să te dezvolți personal și profesional. Ce ne recomanzi?

Inteligența emoțională – Daniel Goleman

Event Management: A blooming Industry and and Eventful Career – Ganga Sagar și Devesh Kishore

Mulțumim Sabina – our M.I.C.E. Division Manager pentru super interviul acordat :)!
You girl rock! Pregătim super proiecte împreună și vă invităm să le urmăriți parcursul pe Instagram – @universumevents

#jointheUNIVERSUMexperience