5 TED Talks pe care orice HR Manager trebuie sa le Vada - Universum

Social

Limbă:

5 TED Talks pe care orice HR Manager trebuie sa le Vada

25 Jan 2016

In UNIVERSUM vorbim adesea despre TEDTalks, fie ca ne intalnim la o cafea pe terasa, inainte de sedinta sau pur si simplu ne trimitem un email cu #inspiratiedelauniversum.

Am cautat, ne-am consultat si am construit o lista de 5 TEDTalks pe care orice HR Manager ar trebui sa le vada.

PERFORMANCE: Dan Pink – The Puzzle of Motivation

Daniel Pink, autorul cartii „Drive” ne incanta cu TED Talk despre performanta, despre cum aceasta tinde sa fie rasplatita financiar insa… exista metode mult mai de efect.

In acest TED Talk, Dan exploreaza motivatia angajatilor si o duce intr-o dimensiune in care rasplata financiara are conotatie negativa in performanta. Acest lucru este aplicabil mai ales in cazul task-urilor creative. A descoperit ca performanta este adusa de urmatoarele trei lucruri: autonomie, cunoastere si un scop clar.

WORKING REMOTELY: Jason Fried – Why Work Doesn’t Happen At Work

Este bine cunoscut faptul ca in ultimii ani se vorbeste tot mai des despre lucrul remote. Este mediul de la birou cel mai bun loc pentru a atinge performante maxime? “Probabil ca nu”. Acest Talk cuprinde aspecte precum distragerile de la birou si cum pot fi depasite.

Cand Jason a intrebat “Unde mergi cand vrei sa duci intradevar ceva la capat?” raspunsurile au cuprins diferite spatii si zone, aproape nimeni nu a raspuns “la birou”. Printre raspunsuri se numara si: bucatarie, camera de relaxare, tren, avion.

Cea mai mare temere a managerilor este aceea ca daca nu ii vede pe angajati la job, ei nu isi fac treaba. Jason sugereaza ca biroul nu este cel mai bun loc pentru lucru, fiind expus multor distractii, iar doua dintre cele mai mari distractii sunt “M&Ms” (managers & meetings), manageri si sedinte.

Anuleaza-ti urmatoarea sedinta, vei observa cate lucruri poti face in acel timp… probabil si intr-un mod mai eficient.

WORK/LIFE Balance – Nigel Marsh: How to make work/life balance work

Probabil cea mai intalnita problema si prea putin constientizata. IN TEDTalk-ul lui Nigel Marsh, co-fondator al Earth Hour, aduce in fata 4 observatii al statusului actual al echilibrului job/viata personala.

Marsh are o abordare fresh a modului in care privim si stabilim echilibrul job/viata personala.

Leadership: Simon Sinek – Why good leaders make you feel safe


Cel il face pe un lider sa fie cu adevarat grozav? Simon Sinek spune ca, un lider cu adevarat grozav este cineva care ofera siguranta angajatilor, ii atrage intr-un cer al increderii. Crearea unui asemenea mediu, bazat pe incredere si siguranta, inseamna asumarea unei mari responsabilitati.

Unul dintre cele mai puternice argumente aduse de acesta este ca doar angajatii care stiu ca managerul le este alaturi sunt capabili de performante marete. Companiile care nu investesc in crearea liderilor cu adevarat grozavi, se transforma in companii nesigure.

TALENT MANAGEMENT – Steve Jobs: How To Live Before You Die:

Cum iti surade ideea urmatoarea: fa un pas in spate si lasa-i pe angajati sa se manage-uiasca singuri? Pare riscant?

Chiar daca nu este un TEDTalk normal, cu referinte directe la Managementul Resurselor Umane, ramane un TED cu impact puternic in orice domeniu. Pentru a putea conduce o companie, orice manager trebuie sa se identifice cu angajatii. Uneori, este atat de simplu sa te cufunzi in obiectivele de business, de aceea este important sa aloci indeajuns de multa atentie obiectivelor angajatilor si sa intelegi ca jobul nu este – si nici nu ar trebui sa fie – viata lor.

La finalul zilei, colegii tai sunt oameni, cu familii, vieti proprii, vise si sperante. Daca le oferi cadrul necesar si posiblitatea ca acestia sa le acorde atentie, vor fi fericiti. Un om fericit duce la o productivitate ridicata. O productivitate ridicata duce la indeplinirea obiectivelor de business.

Aceste TED Talks merita fiecare minut petrecut ascultandu-le. Sunt doze perfect de inspiratie pentru orice om de HR, fie ca te aflii in conducerea departamentului, te ocupi de procese de recrutare sau de dezvoltare a resurselor umane.