Team Building: 11 Activitati de CSR pentru Compania ta - Universum

Social

Limbă:

Team Building: 11 Activitati de CSR pentru Compania ta

27 May 2015

[cml_media_alt id='5190']20. 12 Activitati de CSR pentru compania ta[/cml_media_alt]

In ultimii ani, responsabilitatea sociala a devenit un trend in industria evenimenetelor corporate. Din ce in ce mai multe companii au adoptat acest trend prin diferite metode: crosuri, baluri de caritate sau sponsorizari la evenimente.
Pe langa impactul pe care il au in societate, evenimentele de CSR aduc beneficii si companiei: diferentiatori de brand, inovatia sau engagementul angajatilor. Pentru o implementare cu acuratete a campaniilor interne de CSR venim cu o selectie de 11 activitati de teambuilding cu un twist de CSR:

[cml_media_alt id='5179']20_1[/cml_media_alt]

1. Big Picture
Este o activitate creativa ce aduce in prim plan cooperarea, comunicarea si interactiunea dintre membrii echipei prin implicarea lor in procesul de a picta o capodopera artistica de mari dimensiuni. De cele mai multe ori tabloul a fost licitat iar banii stransi au fost donati unei comunitati.

[cml_media_alt id='5180']20_2[/cml_media_alt]

2. Flat Out: Formula 1
O super activitate in care echipa ta devine un echipaj de Formula 1. Abilitatile de comunicare, inventivitatea si munca in echipa intra in cursa Flat Out: Formula 1. Echipele trebuie sa proiecteze modele de masini de Formula 1 si apoi sa le construiasca la o scala apropiata de cea reala. La sfarsitul zilei, toate echipele vor lua startul in cursa de Formula 1 pentru a-si testa masinariile. Twistul de CSR este divers, de la donarea echipamentelor unor scoli pana la implicarea copiilor in crearea masinilor sau pariuri castigate si donate.
Aceasta activitate poate fi pretata pentru Flat Out: Chariot Challenge, Flat Out: Afloat, Flat Out: Rickshaw Rally, Flat Out: Pyramids sau Flat Out: A bus

[cml_media_alt id='5181']20_3[/cml_media_alt]

3. Horses for Causes
O cursa intre caluti balansoar iar pariurile pe acestia sunt un mod fantastic de a strange bani pentru caritate. La sfarsitul fiecarui eveniment, calutii cei mai populari vor fi vanduti celui care liciteaza cel mai mult.

[cml_media_alt id='5182']20_4[/cml_media_alt]

4. Making the News
Simularea unei redactii de ziar ofera atat distractia cat si energia incredibila a unui grup de participanti care este pe cale sa scrie ultimele noutati din ziarul de „maine”. Acest lucru ofera posibilitatea ca strategiile si comunicarea referitoare la CSR sa fie expuse intregului grup de participanti.

[cml_media_alt id='5183']20_5[/cml_media_alt]

5. Toy Factory & Bike Challenge 
Ambele activitati ii vizeaza pe copii defavorizati din anumite comunitati. Participantii vor crea fie jucarii, fie biciclete pentru acestia. Fiecare echipa va primi o serie de enigme de rezolvat, de coduri de descifrat si de secrete care trebuie descoperite pentru a obtine elementele necesare pentru construirea bicicletei sau a jucariei.

[cml_media_alt id='5184']20_6[/cml_media_alt]

6. Haute Couture
Impresioneaza scena internationala a modei cu o colectie corporate de impresie! Da-i frau imaginatiei si creaza designuri ce vor crea senzatie pe catwalk. Participantii vor fi echipati cu instrumentele necesare pentru a crea o frenezie memorabila. Twistul de CSR consta in utilizarea materialelor reciclabile si donarea banilor catre anumite comunitati.

[cml_media_alt id='5185']20_7[/cml_media_alt]

7. Regii Patiseriei
O activitate potrivita pentru echipele de vanzari, potrivita pentru oricine intra in contact cu stakeholderii externi ai companiei. Este menita sa stimuleze abilitatile de comunicare, coordonare in echipa si negociere prin provocarea participantilor de a gandi, produce si vinde produse de patiserie catre comunitatea locala. Totul se intampla contra-cronometru, iar echipele sunt si in competitie directa. Banii stransi pana la finalul programului sunt donati ulterior unei cauze nobile, la alegerea participantilor.

[cml_media_alt id='5186']20_8[/cml_media_alt]

8. Tree-Mend-Us
Este o activitate de CSR ce provoaca participantii sa sa bucure de un Treasure Hunt Eco. Inarmati cu lopeti, puieti pentru spatii verzi (gradini, parcuri), brosuri cu indicii si un dispozitiv GPS echipa porneste intr-o cursa eco. Succesul este sarbatorit prin plantarea de copaci in zone special amenajate.

[cml_media_alt id='5187']20_9[/cml_media_alt]

9. Creative Juices
Toata lumea stie ca cele mai bune smoothie-uri se fac din fructe proaspete. Creative Juices este o simulare de business care provoaca abilitatile de relationare si comunicare ale participantilor dar in acelasi timp le pune in contextul distractiei si adauga o doza de energie in orice eveniment. Prima parte a simularii aduce in prim plan probleme complexe de distributie. Acesta poate fi adaptat la cum se poate reduce amprenta de carbon.

[cml_media_alt id='5188']20_10[/cml_media_alt]

10. Orchestrate
Efect electrizant oferit de echipa ta! Intr-o ora jumatate aceasta invata sa cante la un instrument muzical „Carmina Burana”. Twist de CSR poate fi dat de faptul ca intreaga activitate poate fi cuprinsa intr-un concert caritabil.

[cml_media_alt id='5189']20_11[/cml_media_alt]

11. Street Beat
Echipele sunt provocate sa creeze un carnaval plin de culoare pe strada in doar 90 minute. Lucrand in echipe, participantii vor explora arta muzicii prin instrumente realizate din materiale reciclate: cani, tevi sau orice altceva. Street Beat transmite un mesaj al sustenabilitatii puternic, practic demonstreaza cum se pot crea lucruri de impact cu resurse limitate.
Aceste activitati au creativitatea la baza iar twist-ul de CSR si energia creata in jurul lor ofera posibilitatea ca impactul sa se vada imediat.

Iti doresti un eveniment de CSR pentru compania ta? Afla cum te putem ajuta –> https://www.universum.ro/corporate-events/