Primul “Orchestrate” din Romania - Universum

Social

Limbă:

Primul “Orchestrate” din Romania

17 Oct 2014

In data de 18 Septembrie, pe domeniul Stirbey ne intampina un covor rosu si taina unui spectacol ce statea sa inceapa. In aplauzele si privirile tuturor, vioristul acordeaza intreaga orchestra. In fata tuturor apare dirijorul ce saluta intreaga sala ce il primeste in aplauze.

Ca in orice spectacol de muzica clasica, misterul predomina, iar “Carmina Burana” este cea mai potrivita pentru un asemenea show. Sub privirile tuturor se asterne o poveste creata de gingasia viorii, senzualitatea violoncelului, contrastul trombonului, completarea perfecta a instrumentelor de percutie, atingerea fina a clarinetului, totul acompaniat de vocile “tenorilor” si “sopranelor” si ghidat artistic si profesional de un dirijor plin de energie.

Se putea observa coordonarea dintre membrii echipei dar si cu celelalte echipe. Mobilizarea si spiritul echipei au jucat un rol foarte important pentru ca procesul de invatare a fost unul accelerat: timp de o ora si un sfert au invatat sa cante “Carmina Burana”.

Intradevar, un adevarat spectacol sustinut de Top Managementul Coca-Cola HBC Romania – 150 de persoane, 7 instrumente si o echipa ce a impartasit aceeasi viziune.

Cu adevarat impresionant intreg procesul prin care participantii au trecut: de la socul vestii ca in mai putin de doua ore vor invata sa cante la un instrument muzical, pana la interpretarea cu pasiune si dedicare a unei piese muzicale celebre. O orchestra este una dintre cele mai reprezentative experiente de echipa, de la emotia de inceput pana la creativitatea de incheiere, echipele si tutorii reusesc sa creeze o experienta de impact.

La finalul intregului spectacol se putea simti un murmur in intreaga locatie: “A fost excelent!”, “Nu-mi vine sa cred cat de repede am invatat!”, “Cine a venit cu ideea acesta? A fost ceva unic!” si entuziasmul lua amploare.

„Evenimentul Orchestrate a fost o experienta cu adevarat inedita pentru liderii de top ai Coca-Cola HBC Romania. Cand te gandesti la o orchestra ca metafora, aceasta e ilustrarea complexa a unei echipe performand impreuna. Vezi zeci de oameni cantand la instrumente foarte diferite si rezultatul este unul frumos si perfect sincronizat. Multi oameni folosesc aceasta metafora insa putini au ocazia de a o pune in practica. Atunci cand asculti o simfonie pare foarte greu sa poti copia aceasta experienta.

 

Ce am facut noi a fost sa urmam cativa pasi: am invatat sa tinem instrumentele si sa incercam sa le folosim. Apoi am ascultat sfaturile catorva muzicieni profesionisti care ne-au invatat pe cai simple cum sa aducem instrumentele la viata.

 

Cand a venit momentul sa cantam impreuna, am fost surprinsi de cat de departe ajunsesem intr-o perioada atat de scurta de timp. Niciunul dintre noi nu se astepta chiar sa putem canta ca o orchestra. Desigur, nu am fost perfecti, insa am performat ca o echipa si acest rezultat in sine a fost inspirational pentru noi toti.

 

Pentru mine, aceasta experienta este similara cu ce se intampla in business – de multe ori suntem confruntati cu obiective care par imposibile. Experienta Orchestrate ne-a dat incredere ca este posibil sa atingem rezultate care la inceput ne par de neatins.”

(Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC Romania)

Tu cum iti doresti ca echipa ta sa evolueze?

Te asteptam in sectiunea comentarii cu pareri si intrebari referitoare la inovatia si creativitatea in cadrul evenimentelor.

1. Primul Orchestrate din Romania_2

___

Iti doresti un eveniment reusit pentru compania ta? Afla mai multe despre evenimentele noastre –> https://universum.ro/corporate