Let’s throw back – Universum

Social

Limbă:

Let’s throw back

04 Mar 2021

De aproximativ un an, provocările și schimbările și-au făcut apariția într-un ritm alert în activitatea noastră. Trecerea evenimentelor din mediul offline, în mediul online nu a fost ușoară, dar cu perseverență nu am lăsat în stand-by conceptul de eveniment.Am încercat să ne folosim de toate resursele existente pentru a produce servicii noi raportate la noile nevoile clienților apărute în urma pandemiei.

Ne-am dorit să creăm experiențele online cât mai atractive pentru colaboratorii noștri, astfel încât nevoile acestora să fie acoperite chiar și în vremuri tulburi. Cum am reușit?

Primul pas a fost testarea aplicațiilor în echipă pe o perioadă aproximativă de trei luni, timp în care am mers în paralel cu open demos către clienți. Am testat tehnic platforme deja existente în piață, precum zoom, google meet sau webex, dar am și dezvoltat platforme software noi. De asemenea, activitățile online pentru evenimente au fost alese în detaliu, unele fiind adaptate din trecut, altele fiind construite de la zero. Toate acestea fiind rezultatele unor lungi discuții online cu parteneri, clienți și furnizori care se aflau în asentiment cu noi. Comunicarea a fost principiul de bază pe care am mers în această perioadă, urmărind să rămânem autentici și deschiși, chiar și în momentele mai puțin ușoare întâmpinate. Legătura strânsă cu toți clienții, ne-a făcut să integrăm mult mai facil soluții eficiente conform nevoilor lor, pentru pentru a livra experiențe complete și utile.

După cum spuneam, anul 2020 a fost un an al soluțiilor. Astfel, au apărut în echipa Universum următoarele povești noi:

MyConnector este o platformă, care vine în ajutorul tuturor, prin transferul experienței unui eveniment din mediul offline în cel online, fără să fie nevoie de prezența fizică într-o locație. Acesta este un serviciu unic în România, care poate ține atât evenimente interne cât evenimente mari B2B & B2C.

GOOD-FOOD.ro este o variantă safe și sănătoasă de a comanda mâncare, bazată pe ingrediente proaspete și preparate gustoase, cu un cost avantajos și livrare gratuită. Majoritatea companiilor au adoptat conceptul de work from home, GOOD-FOOD.ro venind ca soluție a eficientizarii timpului, livrată în cele mai sigure condiții.

Virtualized este prima expo-conferința virtuală din România, compusă din o serie de evenimente online, care au la bază tematici întâlnite deja la Bucharest Tech Week și GoTech World. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri oferind soluții rapide și eficiente.

Event Park este primul spațiu în aer liber pentru evenimente desfășurate în condiții de maximă siguranță. Cele peste 6 hectare din cadrul Lagoo Snagov pot găzdui seri de cinema, concerte în aer liber și evenimente care respectă distanțarea socială. Astfel, am încercat să venim cu o variantă sigură de a petrece timpul în afara casei, respectând toate condițiile impuse de autorități, conceptul de work-life balance fiind unul foarte important pentru echilibrul personal.

Virtual & Hybrid Events 

Lumea evenimentelor s-a schimbat la 180 de grade, iar anul 2020 ne-a permis să ne readaptăm creativitatea în evenimente virtuale și hibride. Indiferent că aveți nevoie de un eveniment B2B, B2C, petrecere, conferință sau activități care pot reconecta în mod real echipele, experiența participanților este la fel de importantă pentru noi. Am gandit evenimente relevante alături de clienții noștri, iar anul 2020 ne-a adus experinte importante în urma celor 85 de evenimente pe care le-am organizat. 

 

La un an distanță de când activitățile s-au mutat în mediul online, sărbătorim dragostea necondiționată pentru evenimente și integrarea lor în viața noastră în contextul distanțării sociale, ca măsură de siguranță pentru fiecare persoană în parte. A fost un an plin de situații noi și inedite pe care le-am depășit prin perseverență, răbdare și soluții, având în prim plan nevoile clienților apărute în acest context.