Invatare Eficienta - Cum te poate Ajuta Designul Evenimentului

Social

Limbă:

Invatare Eficienta – Cum te poate Ajuta Designul Evenimentului

12 Jul 2018

invatarea-eficienta

Intalnirile, workshop-urile si trainingurile reprezinta o necesitate intr-un mediu de lucru. Invatarea eficienta reprezinta calea spre inovare si productivitate.

De-a lungul anilor, ca organizatori de evenimente, am primit in brieful evenimentului si aceasta provocare. De aceea, am pus in lista de mai jos cateva metode ca structura evenimentelor sa ajute in procesul de invatare eficienta.

Locatia

Exista un motiv pentru care schimbarea “peisajului” poate influenta starea de spirit si productivitatea participantilor. O locatie cu personalitate ii poate inspira pe participanti sa devina mai creativi si inovativi. De altfel, daca este o locatie care are si cazare, intalnirea se poate transofrma intr-un teambuilding sau o conferinta.

Brainstorming

Procesul creativ al brainstormingului este destul de des intalnit in cadrul intalnirilor din cadrul echipei. Fie ca vorbim despre clasicul “flipchart & marker”, solutii digitale sau crearea de sticky walls in care colegii tai isi scriu ideile pe un sticky note si ulterior sunt lipite pe un perete.

COZY

Fotolii, mese reglabile, culori, beanbags – elemente care creaza o atmosfera primitoare si relaxanta. Pe langa acestea, particpantiilor le este transmis faptul ca pui accent pe confort.

Creativitatea colaborativa

Prin activitatile de teambuilding din suita noastra, incurajam creativitatea colaborativa, care la randul ei, imbunatateste lucrul in echipa. De exemplu, Big Picture – toata lumea adora sa picteze, fie ca vorbim de talent, pasiune sau relaxare – participantii se implica pana la ultimul detaliu al picturii si unde mai pui ca acesta poate fi expus la sediul companiei.

Snack-uri & Coffee Breaks

Mancarea este esentiala in cadrul evenimentelor. Daca este un eveniment de o durata mai mica, iti recomandam sa introduci snackuri sanatoase sau pauze de cafea. In cazul evenimentelor de lunga durata, vorbim de pranz, cina sau mic dejun.

Gamification

Pledam pentru gamification de cativa ani si continuam sa o facem si in cazul procesului de invatare eficienta. Astfel, creand spatii de eveniment informale si cu twist-uri de gamification incurajam creativitatea, inovatia si productivitatea.

Spatii de Relaxare

Activitatile relaxante din cadrul unui eveniment ii va ajuta pe colegii tai sa isi gaseasca un echilibru, oferindu-le o mica pauza cu o activitate creativa ii va impulsiona catre inovare. De exemplu, in zonele de relaxare pot exista si Zen Gardens care pot fi si un give-away simpatic.

Zone cu Separeuri

Daca in agenda evenimentului tau ai programate si intalniri 1-2-1 – fie ele de feedback, brainstorming sau discutii informale –  iti recomandam sa creezi zone special amenajate pentru asta.

Intalnirile din cadrul echipei sunt esentiale pentru cresterea organizationale – atat din punct de vedere al individului, echipei si a obiectivelor companiei. Structura acestor tipuri de evenimente este foarte importanta pentru a ajunge la finalul evenimentului cu niste concluzii relevante si obiectivele evenimentului atinse.