De ce o echipa diversa este cheia catre succes - Universum

Social

Limbă:

De ce o echipa diversa este cheia catre succes

22 Jul 2015

[cml_media_alt id='5386']30 De ce o echipa diversa este cheia catre succes[/cml_media_alt]

Se poate observa cum diversitatea influenteaza atat companiile si procesele interne, cat si relatiile cu clientii, furnizorii sau alti stakeholderi externi. De aceea, se ridica urmatoarea intrebare: de ce este recomandat pentru companii sa se concentreze pe diversitate?

Diversitatea vine la pachet cu o serie de elemente: diversitate culturala, lingvistica, religioasa, a statului social sau de varsta, iar impactul acesteia poate fi benefica organizatiei daca este abordata potrivit. Intre avantajele si dezavantajele aduse de diversitate este o linie subtire, de aceea gestionarea diversitatii este foarte importanta.

De ce o echipa diversa este benefica organizatiei tale?

CRESTE CREATIVITATEA SI INOVATIA
Cu atatea minti diferite si diverse, solutiile out-of-the-box sunt mai des intalnite. Fiecare membru al echipei contribuie in stilul propriu la brainstorming, sedinte de ideation sau in procesele de inovatie.

CRESTE PRODUCTIVITATEA
Diversitatea ofera contextul potrivit pentru ca diferite personalitati si talente sa lucreze pentru un scop comun folosind un set de competente care intareste relatia dintre membrii echipei si creste productivitatea acesteia.

EXPERIENTA DIVERSA
Unicitatea experientelor colegilor tai sunt puternic benefice pentru lucrul in echipe. Fiecare membru al echipei detine puncte tari si puncte slabe derivate din experientele anterioare. Daca acestea sunt gestionate corespunzator pot completa punctele slabe creand o armonie unica, iar impactul echipei sa fie imediat.

INVATARE SI CRESTERE
Un alt beneficiu adus de diversitate este cresterea la nivel personal al angajatilor. Expunerea la idei noi, culturi si perspective diferite pot duce fiecare membru al echipei la un nivel superior de cunostinte. Petrecerea timpului cu o echipa diversa din punct de vedere cultural poate rupe anumite bariere ale subconstientului dictate de etnocentrism si xenofobie.

CONCLUZIE
Diversitatea poate influenta baza oricarei organizatii, o echipa diversa daca nu este gestionata potrivit poate crea efecte nedorite. Deci, ignorarea efectelor sau existentei diversitatii intr-o societate care este in continua crestere doar va duce la pierderea productivitatii si, cel mai important, la pierderea profitabilitatii.