6 Elemente ale unei Culturi Organizationale Puternice - Universum

Social

Limbă:

6 Elemente ale unei Culturi Organizationale Puternice

02 Sep 2015

[cml_media_alt id='5526']37 Cultura Organizationla Puternica[/cml_media_alt]

Sa pui pe picioare o cultura organizationala in care angajatii sunt pasionati si implicati in ceea ce fac, poate dura ani de zile cu o executie impecabila.

John Spence, autorul Awesomely Simple si Excellence by Design, defineste cultura organizationala in felul urmator: Culture = Cash. Explicatia este simpla, cu cat angajatii sunt mai implicati, satisfacuti si loiali in companie, cu atat clientii sunt mai implicati, satisfacuti si loiali.

Si atunci se ridica urmatoarea intrebare: “Cine e primul: agajatul sau clientul?” fara nicio ezitare, angajatul. Daca recrutezi oameni grozavi si construiesti o cultura organizationala puternica, acestia vor avea grija de fericirea, satisfactia si loialitatea clientilor.

Cele 6 Elemente ale unei Culturi Organizationale Puternice:

 1. Valorile Companiei
  Sunt importante in cadrul unei companii pentru ca fiecare decizie se ia prin filtrul valorilor si fiecare angajat traieste aceste valori, creand un comportament ce nu se va schimba in timp, chiar daca exista posibilitatea ca organizatia sa o faca.
 2. Relatii de Prietenie
  Acestea se pot forma doar intr-un cadru non-formal. Acesta poate fi dat de evenimente precum: petreceri, jocuri, Family Day, Ziua Companiei etc. Aici pot fi aduse chiar si familiile angajatilor.
 3. Celebrarea Succesului
  Recunostinta aratat colegilor tai va fi intotdeauna apreciata. Poti crea programe interne de R&R in care colegii tai pot fi premiati atat de CEO cat si de alti colegi, in cadrul unor Gale anuale, ori teambuildinguri sau intalniri periodice ale companiei.
 4. CSR
  O cultura organizationala de succes are si o parte de responsabilitate sociala. Poti adauga componenta de CSR atat in teambuildinguri cat si in evenimente interne mai mari, precum o Gala Awards sau Family Day.
 5. Invatare
  Acorda atentie procesului de invatare al angajatilor: de la Cluburi de Carte la programe de invatare online, conferinte tematice sau traininguri.
 6. Istoria Companiei
  Povestea companiei o sa fie intotdeauna fascinanta si unica pentru noii angajati. Acestia vor vrea sa stie ca fac parte dintr-o echipa cu istorie si mai ales, cum se leaga aceasta de actuala strategie si cultura.

_______
Daca doresti crearea unor programe personalizate pentru colegii tai, echipa UNIVERSUM vine in ajutorul tau cu peste 100 de idei!