3 principii de baza ale unei intalniri eficiente - Universum

Social

Limbă:

3 principii de baza ale unei intalniri eficiente

28 Apr 2015

17. 3 principii de baza ale unei intalniri eficiente

Cu siguranta, cu totii suntem de acord ca intarzierea unei sedinte/intalniri/conferinte este un lucru deloc placut. Timpul este cel mai bun prieten, insa cum te asiguri ca nu se transforma in inamicul numarul unu?
Companiile organizeaza multe sedinte – cea saptamanala, cea de departament, cea de proiect, cea pe sub-arii s.a.m.d. – de aceea am creionat aceste 3 principii de baza pentru a crea o intalnire eficienta:

1 Obiectiv, 1 Misiune
Cele mai multe agende ale meeting-urilor sunt programate la minut, iar in acest caz moderatorul are mai multe obiective de atins in aceeasi zi. Solutia cea mai simpla? Limitarea obiectivelor la unul singur.
De asemenea, este important ca obiectivul sa fie realist de atins intr-o singura zi, in caz contrar, o idee ar fi ca obiectivul sa poata fi atins intr-o serie de evenimente planificate in timp.

Moderatorul Potrivit
Gasirea moderatorului potrivit poate fi chiar o provocare in dependenta de formatul intalnirii cat si al obiectivelor: interviuri sau panel-uri, dezbateri sau discutii interactive purtate cu participantii.
Concluzia este simpla: cu cat formatul de eveniment este mai adecvat stilului tau, cu atat va fi mai usor sa gestionezi timpul, datorita faptului ca tu intelegi cel mai bine formatul intalnirii si obiectivele acesteia.

Concentreaza-te pe lucrul corect
Atunci cand intalnirea nu decruge conform agendei de cele mai multe se „sacrifica” punctele gresite. Unul dintre cele mai importante obiective care trebuie sa se atinga este outcome-ul participantilor, pe langa interactiune si networking. De aceea, intervin cateva semne de intrebare, precum: „Este ok sa se scoate sesiunea de Q&A sau sa ii acordam doar 5 minute?” sau „Este in regula sa scoatem din line-up un speaker?”.

Participantii au nevoie sa sedimenteze ceea ce au vazut, ascultat si experimentat de-alungul zilei. Daca acestea sunt grabiti de la o sesiune la alta intr-un timp scurt, procesul acesta se va diminua sau va disparea, din aceste motive: acorda timp reflectarii! 🙂

Concluzionand, intarzierile nu sunt pe placul nimanui – de la moderator, care poate ajunge sa fie preocupat de timing, pana la participanti care merita o experienta placuta pana la gazda intalnirii.

Aceste principii pot aduce un aport de impact productivitatii intalnirilor. Implementarea este un proces de durata si presupune multa disciplina si consecventa insa ajunge sa faca o mare diferenta productivitatii organizatiilor.